Läsarfrågor: Samsung Gear S3 Frontier

Då var det dags för lite läsarfrågor igen. Denna gång rörande min Gear S3 Frontier som jag nu haft en längre tid. Många är fortfarande intresserade av denna smart-klocka, vilket jag kan förstå. När det gäller det bästa-av-det-bästa inom just denna genre så toppar både Apple och Samsung listorna.

Hur lång batteritid får du?
Normalt sett så klarar ska man klara sig runt 3-4 dagar på en laddning. Det har dock hänt att jag vid flertalet tillfällen glömt bort att ladda den och ändå klarat mig längre än så. Om jag bara använder den som ”en klocka som visar notifieringar” så skulle jag vilja säga runt en vecka på en laddning. Om du tränar och står i så kan jag tänka mig runt 3-4 dagar.

Fungerar Samsung Pay utan Samsung telefon?
Svar JA. Men det är lite mer komplicerat än så. Om du har en Android telefon så finns det en massa plugins som gör att du behjälpligt kan få Gear S3 att fungera med Samsung Pay. Att få allt att fungera är dock inte lika lätt och smidigt som om du skulle ha en Samsung telefon. Om du har en iPhone så kommer INTE Samsung Pay att fungera, oavsett om klockan fortfarande stödjer systemet. Troligen har Apple spärrat funktionaliteten för att kunna promota deras eget Apple Pay system.

Är GPS funktionen på Gear S3 exakt?
Svar JA. Jag har jämfört med Apple Watch och Garmin. Jag kan med säkerhet säga att GPS:en är väldigt exakt och visar korrekt information.

Har Gear S3 något program/aktivitet för simning som Apple Watch?
Nej, eftersom Gear S3 inte är vattentät så hade det varit en dum idé att ha detta. Apple Watch är vattentät, så därför kan den registrera även sådan aktivitet.

Hur mycket använder du din Gear S3 efter ”nyhetens behag” lagt sig?
Jag använder den exakt lika mycket som jag hade använt en vanlig klocka. Det vill säga, den sitter på min vänstra handled och finns där om jag behöver den. Den registrerar steg och annan aktivitet på dagarna och påminner mig att röra på mig när jag suttit för mycket. Jag gör inget specifikt med den. Dock har det inte ändrats sedan ”nyhetens behag” befann sig, jag har alltid bara haft den på armen och har inte pillat på den speciellt mycket.

Jag funderar på att köpa en Smart Watch, har du några råd?
Jo. Det bästa rådet jag kan ge är att fundera en gång till. Behöver du verkligen en klocka på armen? Tränar du mycket? Tränar du ofta löpning och annat där du inte kan ha med dig din telefon på ett smidigt sätt? Om du svarar nej på någon fråga här uppe så kan du skippa tanken på att köpa en smart-klocka och spara pengarna till något bättre. Det är trots allt en väldigt onödig pryl som även den kräver ytterligare en typ av laddare om du reser runt mycket. Ännu en sak att glömma bort. Om du tänkt ha en smart-klocka för att se tiden och kolla notifieringar på ett smidigt sätt så kan du också skippa denna typ av pryl.

Vilken smart watch skulle du helst ha förutom Gear S3?
Apple Watch.

Om du skulle få lämna tillbaka din smartwatch och få tillbaka pengarna, skulle du göra det?
Jo, det hade jag nog gjort. Men det beror samtidigt på att jag redan fått prova på denna pryl under en så lång tid. Om jag aldrig provat på en smart-klocka, så hade jag inte tvekat att köpa en, men det beror nog på att jag är lite av en pryl-nisse. =)

 

Det var alla Gear 3 relaterade frågor jag fått. Om du undrar över något så går det alltid bra att skicka ett mail till urban@itpiraten.se.

Ha en bra dag.