Läsarfrågor November 2017

Nu har det samlats en hög med läsarfrågor och jag har inte riktigt haft tid att svara på alla ännu. Detta inlägg kommer troligen att bli flera delar, eftersom jag inte har så mycket tid att sitta och skriva även idag. Låt oss börja…

Hur fungerar Dex till Note 8 så här efter en längre tid?
Dex fungerar riktigt bra och jag använder den ganska ofta. Den har fått en dedikerad plats i vårt hem, vilket betyder att jag gillar den. =)

Har du upplevt att din Note 8 blivit långsammare med tiden?
I vanliga fall brukar Samsungs telefoner ”hålla” ungefär 2-4 veckor för mig. Efter det så upptäcker jag alltid lagg och buggar. Redan på ett tidigt stadium så misstänkte jag att detta berodde på att Samsung snålade med RAM. I och med att Note 8 faktiskt fått 6 GB så laggar ingenting. Normalt sett har jag 1-1.5 GB ledigt, vilket är helt OK. Alla Android telefoner blir dock långsammare med tiden, men Note 8 har inte uppvisat några tendenser som irriterar ännu.

Hur går det med Gear VR, blir det någon?
Jag har suttit och tittat på den nya Gear VR för Note 8, men har ännu inte kommit fram till om det är värt att investera i eller inte. Fjärrkontrollen som numera medföljer gör mig väldigt intresserad. Om jag beställer en Gear VR så kommer jag att hålla er uppdaterade.

Blir det ingen Huawei Mate 10 Pro? (redigerad från ”Honor 10 pro”)
Det verkar inte som det. Huawei gjorde en tabbe som jag dessvärre inte kan se mellan fingrarna med… Dom tog bort hörlursutgången… Jag vet att många kommer att peka på att Apple gjorde detsamma, men värt att tänka på är att Apple i alla fall håller sig till standarden i deras Lightning system. Vi på Android sidan plågas av USB C i alla regnbågens varianter. Chansen att du ska hitta tillbehör som passar med en Mate 10 Pro är således väldigt små. Det blir helt enkelt för mycket gorm för att ordna deras designmiss. I övrigt tror jag att det är en fantastisk telefon.

VLOG? Blir det någon?
Jag har tidigare pratat om att börja video-blogga, eftersom det skulle gå snabbare än att sitta och skriva hela tiden. Det är fortfarande en tanke hos mig, men jag har inte bestämt något ännu. Problemet med att video-blogga är att jag måste ha ett tyst och väl belyst rum att arbeta i (tänk studio), men det finns helt enkelt ingen möjlighet för detta nu.

Blir det någon iPhone X snart?
Nej, det blir ingen iPhone X. Den är helt enkelt vansinnigt överprisad och prislappen är skrattretande hög. Dessutom är jag van att kunna arbeta obehindrat på mina telefoner. iOS är hopplöst antikt och bakåtsträvande på nästan alla områden.

Vad använder du för batteri-pack till dina telefoner?
Jag använder inga batteripack alls. Tanken har faktiskt slagit mig efter att jag suttit på en utbildning och inte hade tillgång till uttag på en hel dag. Att ha ett batteripack en sådan dag hade varit trevligt. Vi får se. Om det blir en så är Anker ett självklart val, eftersom dom har högsta kvalité och dessutom har jag inte hört något negativt om dom. Priset på Anker är också helt ok.

Du skriver att du använder dina telefoner till allt, vad är allt?
Jag är nästan säker på att jag svarat på denna fråga tidigare, men låt mig ändå förklara. I princip allt du kan tänka dig göra på en dator, det gör jag på mina telefoner. Det enda jag INTE gör är faktiskt att spela spel. Jag föredrar min spel-PC till detta. Till exempel bankärenden, surfar, sociala medier, nedladdningar, hanterar servrar, filhantering, redigering, lönerapporter, ritar och knåpar. Säg att jag använder min PC ca 3-4% av tiden, resten är Note 8.

Vilken telefon blir nästa?
Faktiskt, ska jag erkänna, har jag inte tittat på någon annan telefon. Jag är nöjd med min Note 8 och kommer nog att hålla hårt i den ett tag framöver. Min primära fokus inom det mobila området är att köpa tillbehör och utöka mitt användningsområde.

Vad lyssnar du på för musik?
Jag är ganska säker att jag svarat på detta förut också, men jag lyssnar på det mesta. Allt från klassisk musik till Techno och Synth. Allt är intressant så länge det är bra. =)

Vad har du för Bluetooth högtalare, jag gissar att du har en. 😉
Jag har faktiskt 3 st jag använder rätt så frekvent. En JBL GO högtalare i barnens rum för sagor och ambient musik medan man läser sagor för dom. En Jabra Soulmate som hängt med länge och ännu används ibland. Sen har jag en nyligen inköpt Sony XB5 när det är dans-party hemma. Fantastiskt kraftfullt ljud ur Sony högtalaren.

Vad har du för PC?
Jag har en ASUS ROG notebook som jag i huvudsak spelar Farming Simulator på, vilket är ett fantastiskt spel för alla som är intresserade av Simuleringar och tunga maskiner. =)

Hur länge har ITPiraten funnits?
Om du tittar på ”om ITPiraten” så framgår det att jag hängt med sedan 1997. Tempot kanske har bromsat lite dom senaste 2-3 åren, men så blir det när man får en måsten i livet. =)

Hur många skibenter har ITPiraten.se?
Det är bara jag som skriver innehåll på ITPiraten.se. Förut så var vi några stycken, men dom har gått vidare till egna projekt.

Vad har du för abbonnemang till din telefon?
Jag har faktiskt två. Ena är ett Telia abbonnemang som primärt används för samtal, det andra är ett Tele 2 Unlimited abbonnemang med obegränsad datamängd. Denna används givetvis för data-intensiva saker som nedladdningar, strömmande tjänster och MMS.

 

Det var alla frågor jag hinner med idag. Jag återkommer när jag sammanställt lite fler frågor.

Ha en trevlig dag och njut av det som är kvar av helgen. =)