Läsarfrågor: Note 8 relaterat

Då var det dags för några Note 8 / DEX relaterade frågor som inkommit den senaste tiden. Risken finns att jag svarat på några av dessa tidigare, men då får ni kanske en ny vinkel på en gammal fråga. =) Låt oss börja…

Använder du DEX ännu och hur viktig är den för helheten rörande Note 8?
Jag använder DEX i princip dagligen. Den är inte en viktig del om man tänker på hur jag använder mobiltelefoner, men många gånger är det trevligt att sköta filhantering och annat på en ”stor skärm”. Mitt föredragna användningsområde med DEX är när man ska döpa om filer eller skriva mycket text, så anser jag att den är ett utsökt verktyg. En annan ”perk” är att telefonen snabb-laddas i samband med att man använder DEX, så om man arbetar och börjar få slut på ström så är det bara att plugga in telefonen i DEX och fortsätta arbeta, efter drygt en timme så är det 100% igen och man kan springa vidare.

USB Hub i DEX, fungerar det?
Svar JA. Det fungerar riktigt bra och med alla möjliga enheter. Jag har en USB 3.0 HUB med extern strömkälla som jag driver hårddiskar, mus, tangentbord, MIDI Keyboard, externt ljudkort och annat med. Inga problem.

Hur är batteritiden nu efter ett längre tag?
Min Note 8 håller batteriet ganska bra under dagen, dock har jag som rutin att ladda den i bilen när jag pendlar till och från jobbet. Dessutom har jag köpt ett 13000 mAh batteri-pack för dom dagar som jag sitter på utbildningar och annat som gör att vägguttag är obekvämt att använda. Allt som oftast räcker telefonen knappt en dag vid min normala användning (medium).

Hur mycket använder du S-PEN nu?
Jag har aldrig använt S-Pen speciellt mycket. Dom få gånger jag har nytta av den så är den ett ovärderligt verktyg som jag inte skulle vilja vara utan. Om själva frågan var ”tycker du om S-PEN ännu” så skulle svaret ha varit givetvis. =)

Hur är kamerorna på Note 8? Blir det någon kameratest snart?
Jag anser att kamerorna på Note 8 är riktigt bra, dessvärre blir det nog inget kameratest. Orsaken är att det finns så många andra som gjort tester och har tillgång till betydligt mer avancerad mätutrustning än mig. Jag lägger ju dock upp bilder på Instagram hela tiden, så titta in där. Länk högst upp på sidan.

Om du får välja ett område eller en sak som du vill förbättra på nästa Note, vilken blir det då?
Hmm… Det finns några punkter där Note 8 är allt annat än perfekt. Högtalaren är mest irriterande, sedan kommer batteritiden. Jag hade gärna sett att dom satte in en IR sändare igen, jag saknar den funktionen. Kanske skulle det vara trevligt med en centralt/smartare placerad fingeravtrycksläsare. Prio borde ligga på fingeravtrycksläsaren, hoppas jag i alla fall.

När ska du byta bort Note 8:an mot Mate 10 Pro?
Jag är relativt säker på att jag svarat på denna tidigare, men det blir ingen Mate 10 Pro för mig. Orsaken är att Huawei ljög för mig. Mate 10 Pro är inte snabbare än alla andra flaggskepp, skärmen är inte bra, den saknar hörlursutgång… Listan kan säkert göras lång. Men kontentan är att det är för mycket pengar och för lite telefon, tyvärr. Jag hoppas att Huawei rycker upp sig och visar att kvalité vs pris är något dom fortfarande tänker på. I ärlighetens namn så börjar dom bli lite för dyra för vad man får.

 

Nu måste jag jobba vidare, jag återkommer med fler frågor inom kort.