Läsarfrågor: LG G5 och Galaxy S7

I morse när jag vaknade så blev jag lite chockad över att ha fått över 30 mail under kvällen/natten som faktiskt rörde ett och samma ämne. LG G5 och Galaxy S7. Tydligen är det många som ligger i startgroparna att byta telefon just nu och det verkar som att dessa två telefoner är dom mest eftertraktade just nu.

Ett underbart tillfälle att lägga upp lite läsarfrågor, så att alla läsare också får nytta av svaren. Låt oss börja, eftersom det var en hel del.

I din review av LG G5 nämner du inte skärmen, är den bra eller dålig?
Jag ber om ursäkt för detta och inser i skrivande stund att jag totalt missat att prata om skärmen. LG G5 har en QHD skärm med bra bakgrundsbelysning. 900 nits om jag hört rätt av andra. Dock är jag lite missnöjd med hur den hanterar ljusförhållandet runt om telefonen. Allt för ofta är den väldigt mörk och man tvingas sätta den på manuell och dra upp ljuset lite själv för att det ska bli behagligt. I övrigt är det en väldigt bra skärm, det är bara automatiken som krånglar lite.

För mig är ljudet viktigt, vilken telefon har bäst ljud (hörlurarna)?
När det gäller volym vinner LG G5, som dessutom går att utrusta med en bättre förstärkare (B&O) inom kort. Men redan i sitt grundutförande så har den betydligt högre volym. När det gäller kvalité så är jag lite kluven, eftersom dom i princip har lika bra kvalité. Jag skulle nog ge Samsung poäng där, dock, eftersom man har möjligheten att skräddarsy ljudbilden beroende på hörlurar och sin egen hörsel. När jag får chansen att prova B&Os förstärkare så återkommer jag nog till detta ämne.

Jag har sett när dom provar repa baksidan på LG G5 och den blir genast förstörd. Kan inte du göra ett test för att se hur bra den håller?
Det korta svaret är ”nej”. Det lite längre svaret är ”knappast troligt”. Det längsta och troligen mest uttömmande svaret är att jag inte medvetet skadar mina telefoner, oavsett om det är i ”vetenskapligt syfte” eller ren idioti. Ingen telefon håller om man försöker förstöra den, så jag har ingen anledning att tro att LG G5 skulle vara annorlunda.

Hur är skillnaden på laddtiden mellan LG G5 och Samsung Galaxy S7?
Personligen har jag inte märkt någon direkt skillnad. Bägge telefonerna laddar fantastiskt snabbt. Dock gillar jag USB-C lite bättre, eftersom det känns lite mer gediget och stabilt att ansluta kontakten på något sätt. Micro USB är ”yesterdays news” och det finns en bra anledning till det.

Hur är batteritiden mellan Galaxy S7 och LG G5? Vem vinner?
Galaxy S7 har 3.000 mAh och LG G5 har 2.800 mAh. Trots detta så känner jag att LG G5 verkar vara den som tar hem vinsten. Då man dessutom kan få 100% ström på 30 sekunder (genom att byta batteri) på LG G5 så måste jag kora den till vinnare. Dock är S7:an ingen förlorare, utan uppvisar väldigt bra batteritid också. Med tanke på Samsungs mjukvaror så är det konstigt att den inte kräver laddare redan efter 2-3 timmar. =)

Har du tänkt köpa några ”vänner” till din LG G5 och i så fall vilka?
Jag har en kamera-modul på gång, vilket borde anlända vilken dag som helst. Sedan ligger jag i startgropen för en B&O förstärkare. Denna är dock inte tillgänglig på (Svenska) marknaden ännu, vilket gör det till en kamp mot klockan. =) Jag kommer för övrigt att investera i ett eller två extra batterier, för nödfallen som kanske kommer… =)

Kan du göra benchmarks mellan Samsung Galaxy S7 och LG G5?
Jag har precis gjort det. Kolla inlägget nedanför detta. =)

Kan jag få köpa din telefon när du är less den?
Kanske. Det beror helt på hur mycket man bjuder. =) Skämt åsido så brukar jag sälja mina telefoner till rätt så förmånliga priser, vilket borde vara allmänt känt vid detta laget. Var bara lyhörd på ITPiraten.se och sociala medier så hinner du kanske med innan någon annan nyper den.

Kan jag få din telefon när du är less den?
Nej…

Kan du presentera vilka appar du använder?
Givetvis kan jag det. Jag hade faktiskt planer på att göra ett inlägg som handlar precis om just detta.

…Phew…

Nu orkar jag inte svara på fler frågor för närvarande. Om du också vill ställa en fråga så går det att göra det antingen via e-post till ITPiraten på Gmail.com, eller så kommenterar du helt enkelt nedanför.