Appar ITPiraten Edition 2016

Det finns flera som undrar: ”Vad använder Urban för appar på sina telefoner?” Jag har svarat och presenterat dessa tidigare, men jag tänkte ändå göra en 2016 års uppdatering. Låt oss börja.

InstagramInstagram – Behöver ingen närmare beskrivning. Ett måste för den som gillar att ta bilder och tvinga på sina vänner dessa. =)

 

Google+Google+ – Även denna app är något av en självskriven sak nuförtiden. Ett smartare alternativ till Facebook, med lite vettigare innehåll, oftast.

 

WordpressWordPress – Denna app är grundläggade för att kunna posta saker på ett enkelt sätt medan jag är på språng. Dessvärre har den inte kommit till användning så mycket på senaste tiden, eftersom jag ofta haft tillgång till en PC.

 

InboxInbox – Inbox är en ”förbättrad” version av den gamla Gmail appen. Här fokuseras det på smidighet och att man inte ska spendera flera timmar om dagen plöjandes genom mail. Fungerar utsökt bra och rekommenderas till alla som inte orkar med all reklam och skräp.

 

HangoutsHangouts – Bäst beskriven som Googles version av iMessage, fast betydligt mer användarvänligt för alla plattformar.

 

 

Youtube YouTube – YouTube behöver väl ingen närmare beskrivning eller förklaring. Här är appen som gör att livet blir lite roligare.

 

plexPlex – Ett måste för alla som har en egen Plex server hemma. Här kan man komma åt och casta sina filmer överallt i världen.

 

netflixNetflix – Även Netflix borde vara rätt känt vid det här laget. Se film och TV serier var du än är. Ständigt utvecklande utbud.

 

svtSVT Play, TV4 Play, Barnkanalen, TV3 play och övriga – Här har jag kategoriserat allt som ”Svensk TV”. För mig är det TV4 Play och Barnkanalen som får göra det mesta jobbet. Perfekt när man vill att ungarna ska vara lite lugnare i bilen eller soffan hemma.

 

smartaudioSmart Audiobook Player – Om du har en Android telefon och gillar att lyssna på ljudböcker så finns det troligen ingen bättre spelare än denna. Full med funktioner och helt gratis (det finns en premium version också). Fungerar felfritt och har gjort det i många år.

 

TV Show FavsTV Show Favs – TV nördarnas heliga graal gömmer sig bakom denna titel. TV Show Favs håller rätt på dina TV serier, när dom har premiär ”over-there” och med lite inställningar kan man till och med få den att spela introt till TV serien som en påminnelse att ens favorit har haft premiär. Personligen använder jag denna som en ”to-do” list över serierna, så att jag inte missar några avsnitt.

 

allcastAllCast – Precis som namnet antyder så castar denna app till alla möjliga källor. TV, Chromecast och mycket mer. Perfekt för när du vill se lite film hos en kompis, men själv vill välja innehåll. =)

 

photonGoogle FotoDenna app börjar mer och mer bli en standard i moderna telefoner. Jag använder denna huvudsakligen för backup-tjänsten som Google faktiskt erbjuder helt gratis och i obegränsad mängd.

 

mapsGoogle Maps – Om du någonsin gått vilse i en ny stad eller ute i skogen så har du inte haft Google Maps installerat på din telefon. Här är, dare-i-say, världens bästa kartprogram, oavsett var du befinner dig.

 

streetviewGoogle Street View – I kombination med Google Maps så kan man faktiskt ta en titt på världen utan att resa någonstans. Speciellt roligt var det att använda Steet View med VR Headset, vilket fick det att kännas som att man verkligen var på plats.

 

earthGoogle Earth – Jag vet inte om jag använder denna app något speciellt, eller om det är Earth som står för ”satellit foton” i Maps. Hur som helst får den följa med i min app-inventarie-lista så länge jag misstänker att den har någon funktion.

 

prisjaktPrisjakt – Om du gillar att shoppa så gillar du att få rätt pris. Gillar du att få rätt pris så använder du prisjakt… Mer än så behöver jag inte säga. Troligen nordens bästa tjänst för att tjäna pengar på.

 

hittaHitta.se – Fundera aldrig över vem som ringer eller vilket telefonnummer den där personen eller företaget hade. Med Hitta.se kan du göra mer än du tror och det är lättare än vad du anar. Missa inte denna.

 

keepGoogle Keep – Ibland önskar man att man hade papper och penna i närheten för att göra en anteckning. Senare önskar du att du hade kvar pappret för att kunna se vad som stod på den. Med Google Keep kan du anteckna på datorn och läsa den i telefonen/surfplattan eller på vilken webbläsare som helst i världen. Med funktioner som påminnelser och väldigt mycket mer är Google Keep ”something to keep”.

 

officelensOffice Lens – Detta relativt nya tillskott från Microsoft fungerar fantastiskt bra om du vill ”scanna” dokument eller ta en bild av en White-Board på mötet. Den korrigerar automatiskt perspektiv och du kan till och med redigera skriven text på fotot. Gratis och värdefullt verktyg.

 

esfileproES Filutforskaren Pro – Utan att överdriva så kan jag säga att ES Filutforskaren är en av anledningarna att jag överhuvudtaget använder Android idag. Den är en utomordentligt fantastisk filhanterare som ger din telefon nästan obegränsade möjligheter att dela, kopiera och hantera allt vad som har med filer, nätverk och servrar att göra. Om du ska köpa en app, satsa på denna. Om du håller på med filhantering alltså, annars bör du nog undvika denna. =)

 

bredbandskollenBredbandskollen – Ett verktyg för att kontrollera hastigheten på WIFI eller mobilt bredband. Är troligen den mest standardiserade formen av mätning idag i Sverige. Rolig att ha med ibland, men används inte så ofta.

 

networkfingFing – Här är ännu ett ”nörd” verktyg. Denna används för att analysera nätverk och kontrollera tjänster hos anslutna enheter. Innan någon börjar dregla över konceptet att hacka andra över mobilnätet så kan jag avslöja att den fungerar på WIFI, inte på 4G. =) Fing kan göra väldigt mycket mer och är gratis, så ta en titt om det låter intressant.

 

GoogletranslateGoogle Översätt – I snitt har jag verklig användning för denna app 3-4 gånger om året. Övrig tid används den som ett partytrick, där man exempelvis kan låta sin telefon fråga efter vägen till närmaste dass på flytande Koreanska. Det imponerar på andra nördar, inte mycket mer än så. =)

 

teliaMitt Telia – Om du är Telia-kund så är det faktiskt lite intressant att följa sin användning i nära på real-tid med denna app. Här ser du hur många GB du har surfat upp den senaste tiden, hur många samtal och annat du förbrukat. Du kan även hantera ditt abonnemang på många olika sätt.

 

tapet Tapet – Om jag får utnämna priser på appar så ligger denna på topp 3 i världen. Kortfattat kan man säga att Tapet byter din bakgrund, men egentligen är det mycket mer än så. Genom att generera olika mönster och färger så ger den fantastiskt snygga och användbara bakgrunder. Dessutom kan den skifta dessa hur ofta eller sällan du vill. Du kan även rösta upp och ned olika designer som den genererar, för att få bättre resultat.

 

ttorrenttTorrent Pro – Den mest kontroversiella appen på Google Play? Faktumet är att om du inte har tTorrent Pro installerad just nu, så är det inte helt enkelt att få tag på den, eftersom den blivit svartlistad av Google själva. Kortfattat kan jag säga att det är en Torrent klient för din Android telefon, som har inbyggd sökfunktion mot dom som största Torrent servers som finns på Internet. Du kan med andra ord ladda ned vad som helst, när som helst, utan problem… Dessvärre, för Google, så går det att hitta tTorrent Pro APK (programpaketet) på Internet, för den som kan använda just Google… =)

 

chrome Google Chrome – Världens mest omtyckta webbläsare? Jag tror i alla fall det. Den kommer som standard på väldigt många Android telefoner, men inte på Samsungs telefoner…

 

onedriveOneDrive – Ännu en Microsoft produkt. Denna gång rör det sig om moln-lagring i hög kaliber. Jag tror nämligen att OneDrive är den bästa online tjänsten av dom alla. Designmässigt är den nästan ett mästerverk.

 

GoogledriveGoogle Drive – Googles molnlagring (jo, jag använder bägge) för att se till att dokument och annat viktigt jobb och privat finns med mig var jag än är. Det är riktigt trevligt att kunna skicka en bild från telefonen till Google Drive och sedan ta upp den på en dator i nästa sekund…Utan att behöva installera något.

 

swichSwish – Money, Money, Money…. Ett enkelt sätt att skicka pengar till vänner och bekanta. Har börjat tas emot som betalningssätt på många online-affärer runt om på Internet. Fungerar otroligt bra.

 

sparbankenSparbanken – Ett måste om du har Swedbank eller någon annan ansluten bank i koncernen. Gör betalning av räkningar till en något trevligare upplevelse genom att erbjuda siffer-scanning.

 

bankidBankID – Om dom två ovanstående apparna ska ha någon funktion så måste BankID användas också. En fantastisk ”uppfinning” som fungerar som ID på många online-tjänster som Telia och Volvo. Tänk som ett ID kort du alltid bär med dig på din telefon. Fascinerande.

 

Detta är dom appar jag använder flitigast just nu och jag hoppas att just du hittade något guldkorn i listan.

Ha en trevlig dag.