Läsarfrågor (Anti Apple Gang)

Alltid när jag köper en iPhone så börjar det regna in kritik och frågor (men mest kritik) rörande mitt val av telefon och ”hur jag kan vara så dum”. Den senaste jag fick in var ”du kommer att ångra dig, lita på mig”… Så, jag gör som jag alltid brukar och svarar på några direkt här på hemsidan. Låt oss börja…

Varför köpte du en iPhone just nu, varför inte vänta på iPhone 8?
Dom som känner mig vet att jag inte begränsas till 1-2 telefoner per år, utan kan utan vidare byta telefoner 2-3 gånger i månaden. Att jag köpte en iPhone 7 Plus istället för en iPhone 8 beror helt enkelt på att den sistnämnda inte existerar på marknaden ännu. =)

Var inte Huawei ”det bästa” för en stund sedan?
Mitt största problem är INTE med Huawei, som gör en fantastisk och betydligt bättre telefon än Samsung, utan med Android rent generellt. Även där känner jag att en förklaring krävs, för det är inte direkt med Android jag har problem heller, utan med uppdateringsfrekvensen hos alla tillverkare. Så, det är egentligen inte heller Android eller Google som är problemet… Låt oss säga att det är komplicerat och knappast kommer att ändra på sig inom kort.

Hur löser du problemet med dina ”speciella appar”?
Jag kommer att investera i en surfplatta eller sekundär telefon som ska få agera målvakt för mina appar. På detta sätt ”avlastar” jag min primära telefon (som för övrigt inte kan köra dessa program). Det är den smidigaste lösningen jag för närvarande kommer på. I vanliga fall har jag ju en Android telefon och en iPad, men nu är det ombytta roller, vilket blir spännande (och kanske mer lämpligt?)…

Hur kan du byta telefoner så ofta? Får du inte skäll av frugan?
Ha ha. Nä. Min fru gillar också teknik, men kanske på den mer praktiska fronten. Att jag har koll på vad som är vad är hon väldigt glad över, så att hon slipper tänka på det. =) I övrigt så kan jag byta telefoner ofta för att jag avsätter resurser för det. En hobby, kan man kalla det.

Om du får välja vilken telefon som helst, vad blir nästa?
He he he, jag FÅR faktiskt välja vilken telefon jag vill. Men jag förstår frågan. Jag kommer att vänta med att köpa en ny telefon tills jag får veta vad Apple har planerat härnäst. Vad jag med säkerhet kan säga är att nästa iPhone kommer att vara snabbare än nuvarande, ha bättre skärm, bättre kamera, bättre batteritid, vara vattenskyddad, ha bättre högtalare och komma i fler färger. Dessutom kommer det inte att sitta ett 3.5 mm uttag på den heller.

Du bytte till en telefon med sämre skärm, varför?
Detta är en vanlig missuppfattning när det gäller skärmar och främst när det kommer till iPhone skärmar. Faktum är att skärmen som återfinns på iPhone 7 Plus är en av världens bästa skärmar på många områden. Orsaken till att upplösningen är ”bara” 1080p beror på att det inte behövs mer pixlar för att visa den grafik telefonen är anpassad för. I och med intågande av VR (Virtual Reality) så kommer troligen nästa iPhone att stödja en betydligt högre upplösning och troligen kommer den att vara den bästa skärmen i världen ett bra tag framöver.

Du hoppar mellan att vara en Android och Apple fanboy…
Jag har aldrig känt mig som en fanboy av något. Det jag anser är bäst för mig tenderar jag skryta upp lite extra. Men det är så människor fungerar och är inget nytt under solen. Jag känner dock att jag kan vara kritisk när det gäller saker som jag inte gillar eller som inte fungerar som annonserat. Detta medför att telefoner som iPhone eller Huawei aldrig är ”givna kandidater” när det gäller min nästa telefon. Om jag blir irriterad över något med en telefon så tar det oftast inte länge före nästa i min inköpslista får chansen att visa varför just den telefonen är bäst. Just nu kan man säga att jag tar en paus från Android och det finns inget bättre sätt att göra det på än att skippa Android totalt och gå över till iOS/Apple för ett tag.

Funderar du aldrig på att nöja dig med en telefon?
Jo. Jag tänker alltid att ”detta är precis vad jag vill ha”, men den känslan grusas alltid av buggar, lögner och andra besvikelser. Om det finns någon tillverkare som erbjuder precis det dom lovade, så tenderar det att bli min primära telefon ett bra tag framöver.

Skulle inte du hålla dig till telefoner med 2 SIM kort, eller?
Jag var tvungen att hålla mig till 2 korts telefoner eftersom jag använde både ett privat nummer och ett arbetsnummer. Bindningstiden har nu gått ut på mitt privata nummer, så det har jag avvecklat. Därför behöver jag inte en telefon med dubbla SIM längre, vilket öppnar för möjligheten att använda många andra modeller.

Hur mycket pengar skänker Apple för att du köpt en röd iPhone?
Jag har faktiskt ingen aning. Troligen är det rätt så mycket. Huvudsaken är att man kunde göra gott samtidigt som jag fick en trevlig produkt för det. I grund och botten hade det troligen varit bättre att ge pengar direkt till Project Red, men innan denna telefon visste jag inte ens att dom existerade.

Jag har följt ITPiraten.se länge och följer även dig på Instagram. En sak jag märkt är att du blir mer kreativ med Samsung och Apple telefoner än med andra märken. Hur kommer detta sig? Jag undrar även vilken telefon du rekommenderar om jag vill videoblogga, fotografera och redigera ”i farten”?
Hejsan. Tack för att du följer mig på nätet, det är alltid roligt att kunna vara till hjälp. Jag har faktiskt inte tänkt på att jag blir mer kreativ med Galaxy och iPhone än med övriga telefoner, men det kan garanterat stämma. Troligen rör det sig om mjukvaran som medföljer telefonerna. Jag är oftast ”för slö” för att leta upp tredje-parts lösningar för mina kreationer, utan förlitar mig väldigt mycket på inbyggd mjukvara. Den telefon jag rekommenderar för videobloggning och fotografering måste bli Apples senaste. Främst för att redigering stöds i större utsträckning. iMovie är en fantastisk mjukvara, som erbjuder väldigt mycket bättre möjligheter än vad som är tillgängligt på Android. Även bildredigering är mer utvecklat på iOS och här erbjuds mer ”professionella” verktyg än på Android sidan.

Ge mig 10 anledningar varför iPhone är bättre än Android, så lovar jag att byta till en iPhone…
Jag vill inte att någon ska byta mot något annat mot deras vilja, men jag antar att du bara söker en anledning att gå från Android till att börja med.  Jag ska försöka lista 10 saker ändå. Låt oss börja.

 1. Fler ”professionella” mjukvaror.
 2. Stabilare mjukvara (mindre buggar)
 3. Bättre prestanda i hårdvaran.
 4. Mer tillbehör.
 5. Högre tillgänglighet på tillbehör.
 6. Uppdateringar till operativsystemet i flera år framöver.
 7. Mindre säkerhetsproblem.
 8. Bättre support.
 9. Mindre behov av att ”ha det senaste” då iPhones släpps endast en gång per år.
 10. Bättre andrahandsvärde oavsett ålder.

Lycka till med din nya iPhone… =)

 

Det var alla frågor jag har tid med just nu. Men jag är säker på att dessa svar genererar ännu fler frågor, precis som vanligt. =)

Ha en trevlig påsk.


Kommentarer

2 svar till ”Läsarfrågor (Anti Apple Gang)”

 1. Den dagen Apple börjar använda (am)Oled-skärmar så kommer folk flippa. I dag är folk så vana med apples väldigt bra skärmar (precisa färger, bra livslängd, ljusstyrka, jämn kvalite mellan enheter osv. Nått du ser på en iphone ser exakt likadant ut på en annan).

  Problemet med oled av alla sorter är hur varierad kvalite det kan vara, även mellan enheter av samma märke och modell. Det finns många exempel med Samsung S7 och även, har det visat sig, med S8or som har helt olika vitbalans. Inte nog med det, bilden är ojämn och kan vara skiftande på hela ytan av skärmen.

  I dagsläget har jag en Axon 7 och HTC 10 och ja, oled skärmen är trevlig men varje gång jag går tillbaka till min 10’a eller frugans iphone 6S så inser jag varför LCD är överlägsen, än så länge.
  LCD är bara skarpare sen slipper man oroa sig för att vita ytor drar mer ström eller framtida burnin.

  1. Apple har tvingat Samsung att starta upp ytterligare en fabrik, för att dom ska kunna leverera tillräckligt med AMOLED skärmar för sina iPhones. Så, räkna med att nästa iPhone får just OLED. Förhoppningsvis med Apples kvalitetskontroll.