Läsarfråga: Varför inte Bear Grylls knivar?

Stefan frågar: Hej Urban. Varför recenserar du inte Bear Grylls knivar och utrustning. Jag har själv en samling som jag bedömer vara av väldigt bra kvalité.

Svar: Hej Stefan. Märk väl att jag inte försöker låta spydig eller nedlåtande när jag säger att Bear Grylls knivar och utrustning enbart är Kinesiskt skräp, den dåliga varianten. Många tror att eftersom Gerber stämplat sitt namn på många produkter så tillverkas dom i USA, men så är inte fallet.

Den enda orsaken att märket existerar överhuvudtaget var för att ge Bear Grylls och Gerber mer pengar i kassan, inte för att det är ett bra märke med högkvalitativa saker. Bear’s promotion av märket gör inte saken bättre, eftersom han med allra största säkerhet vet att det är just skräp dom säljer.

Det finns en övervägande risk att du skadar dig själv eller någon annan om du använder någon av Bear Grylls knivar under verkliga förhållanden, då den fullkomligt skämmande avsaknaden av kvalitetskontroller och tanke bakom materialval bidrar till lösningar som inte är värdiga att nämnas med ordet ”överlevnad” någonstans

Till skillnad från vad många tror så har jag faktiskt testat den mesta av utrustningen som säljs under namnet ”Bear Grylls” och kan bara konstatera att samtliga saker är dyra, ogenomtänkta och farligt skräp. Den enda orsaken att jag undviker att skriva om detta varumärke är för att jag helst inte vill att någon tror att jag promotar eller förespråkar produkterna på någon nivå.

Innan jag tappar alla ”survival fans” på hemsidan så vill jag bara säga att om du köper Bear Grylls knivar, tycker att dessa är bra och inte har några problem med deras kvalité… Tänk på att du kan köpa många Moraknivar för samma pris och att dessa inte kommer att svika, har betydligt bättre kvalité och är garanterat inte farliga att använda som det var tänkt.

Givetvis är detta enbart min egen inställning till märket. Jag kan ju ha haft otur med mina knivar och all utrustning. Men jag har stora tveksamheter till att det är så. Jag tror att allt med namnet Bear Grylls på enbart är skräp med en känd persons namn på.

Ha en trevlig dag.