Läsarfråga: Varför Apple?

Stefan frågar: Hej Urban. Jag är i valet och kvalet vilken telefon jag ska köpa. Kan du hjälpa mig att förklara vilken telefon som är bättre av Samsung Galaxy S20 och iPhone 11 Pro. Priserna är liknande så det behöver du inte ta med i beräkningen. Tack på förhand.

Svar: Hej Stefan. Kul att du är på väg att köpa en ny telefon, det är alltid spännande. Till att börja med så skrev du aldrig vilken telefon du har i dagsläget, så jag kan inte avgöra var du är mest ”investerad” i. Jag utgår därför att du är lika investerad i bägge ekosystemen.

När det gäller vilken telefon som är bäst så brukar det vara högst subjektivt. Alla är vi olika och det är behoven som styr vilken telefon som passar bäst. Jag kan dock, i detta fall, ge dig lite uppgifter som troligen gör att du kommer att föredra den ena över den andra. Orsaken till detta är att skillnaderna är väldigt stora mellan just dessa två telefonmodeller.

Apple iPhone 11 Pro har bättre batteritid, är snabbare, erbjuder mer frekventa uppdateringar och behåller sitt värde betydligt bättre än Samsung S20. Om du filmar mycket så är iPhone 11 Pro också betydligt bättre. Dom är väldigt lika varandra på vissa områden, som mottagning, men i princip den enda fördelen som Samsung S20 har över iPhone 11 Pro är möjligheten att zooma mycket när man använder kameran.

Kort och gott så finns det väldigt få saker som borde göra att Samsung S20 är ett bättre val. Vetskapen om att en Galaxy S20 från USA, med Snapdragon SoC, är betydligt snabbare, har bättre batteritid, bättre mottagning, tar bättre bilder och filmar betydligt bättre än den europeiska varianten med Exynos SoC gör att det inte ens är värd att titta närmare på imho. Dessutom så är Exynos versionen, förutom att den är sämre på i princip allt, betydligt dyrare att köpa.

Om det är mellan iPhone 11 Pro och Galaxy S20 så skulle jag välja en iPhone 11 Pro i 10 fall av 10.

Hoppas att detta var till hjälp. Annars är det bara att fråga vidare. Ha en trevlig påsk och glöm inte att tvätta händerna. =)