Läsarfråga: Vad har du på telefonen?

Johanna frågar: Jag har frågat många bloggare och teknikrecensenter vad dom använder för appar på sina telefoner. Nu har turen kommit till dig. Det jag mest är intresserad av är verktyg och ”nyttiga appar” som man kan ha användning av, inte sociala nätverk eller spel.

Svar: Hej Johanna. Nu har du tur, eftersom jag inte har några sociala appar förutom Twitter, som alla bör ha. =)

Istället för att sitta här och mala på om vad jag har på min telefon så tänkte jag helt enkelt lägga upp dom bästa apparna jag har istället. Orsaken är att jag har så många appar och inte känner för att sitta och skriva hela dagen. =)

ES File Explorer PRO
Den bästa filhanteraren för Android, punkt slut. Av någon anledning så har Google plockat bort appen från Playstore, men eftersom vi pratar om Android så är det ju bara att göra en ”side-load” på .apk filen. Jag har dock köpt den tidigare, så jag kan inte svara för att den fungerar om du aldrig gjort detsamma.

Google Remote Desktop
Detta är en riktigt fin app för att fjärrstyra din PC hemma, var du än befinner dig. Väldigt enkel att installera och fungerar väldigt bra oavsett om du har dynamisk IP och flera routers. Guld!

Samsung Pay
Google Pay och Apple Pay i all ära, men när det kommer till att betala överallt, oavsett om kassan är NFC förberedd eller ej, så är det Samsung Pay som garanterat är din lösning. Fungerar överallt och ger ro i sinnet om du råkat glömma plånboken hemma. Guld!

Google Family Link
En app för att hålla koll på barnens plattor och telefoner. Perfekt för föräldern som bryr sig om sina barn och inte vill att dom ska utsättas för Internets mörkare sidor. Fungerar riktigt bra och är gratis att använda. Justeras för att passa just ditt barns ålder baserat på ratings på appar vilket gör hela systemet dynamiskt och lätthanterat.

Mailwise
Ännu en app som inte längre finns på Playstore, dock har jag sett att den ska dyka upp snart igen. Det som gör denna app speciell är att den kan motverka dom administrativa begränsningarna om du har ett Exchange-konto från ditt företag på din privata telefon. Du behöver inte längre vara orolig att IT avdelningen övervakar dina privata data och lägger begränsningar i funktioner på din telefon.

Smart Audiobook Player
Troligen den bästa ljudboks-spelaren som finns till Android. Fungerar perfekt och har många justeringsmöjligheter. Den är dessutom gratis. Notera dock att denna app spelar ljudböcker du har på din telefon, inte strömmande media från betaltjänster.

Automate
Denna app har skrämmande mycket tillgång till din telefon och din data, men kan automatisera i princip allt du kan tänka dig. Svara automatiskt på SMS från specifika nummer, slå av wifi när du lämnar hemmet, slå av ringsignalen när du är i möten eller på bio per automatik. I princip allt du själv kan göra med din telefon kan Automate göra åt dig automatiskt.

Det var det. Detta är apparna jag inte kan leva utan på mina Android telefoner. Som sagt har jag mängder av andra appar, men dom är inte lika viktiga eller funktionella som ovanstående.

Ha en trevlig dag.