Läsarfråga: Surfplatta?

Lennart: ”Hejsan ITPiraten. Jag såg att du beställt en surfplatta och att du valde en Samsung Galaxy Tab 10.1. Hur kom du fram till just denna surfplatta? Det finns ju en uppsjö av dessa Android plattor på marknaden. Själv har jag varit sugen på en Motorola Xoom, men är det något fel på dom?”

Hej Lennart.

Jag valde en Galaxy Tab 10.1 eftersom det är Samsung som tillverkar dom. Jag har blivit en Samsung junkie på senare tid, då jag upptäckt att dom har den kvalité och support som jag eftersträvar. Givetvis kan det finnas bättre, billigare och snabbare surfplattor på nätet. Xoom verkar vara en ganska schysst platta, men priset är tyvärr mer än jag är villig att lägga ned på en sån här apparat. Dessutom är den inte ”ny” på marknaden längre. Då jag tagit 24 månaders abonnemang till tabben så hoppas jag att 10.1:an håller sig fräsch lite längre än plattor som funnits ett tag på marknaden.

Jag vet inte om du reflekterade över det, men detta är min första surfplatta. Jag tänkte att det var dags att få ändan ur vagnen och följa med i utvecklingen. Jag är ju trots allt ITPiraten. =)

När jag fått lite mer fotfäste på surfplattans territorium så är jag säkert mer till hjälp än jag är nu. Om du undrar över någon platta och hur den fungerar så rekommenderar jag YouTube och att söka på ”Motorola Xoom Review”, då borde du få upp lite intressanta saker för just Xoomen som du var intresserad av. Kom bara ihåg att kolla några andra reviews också, så att du inte snöar in dig på en enda platta och aldrig får veta för och nackdelar med andra.