Läsarfråga: Är surfplattan döden för PC?

Johannes: ”Det finns en sak som jag funderat över. Är surfplattans allt större marknad farlig för vår PC marknad? Allt jag gör på min dator i nuläget kan jag lika väl göra på en surfplatta. Dessutom är den ju smidigare, fungerar längre utan laddning än en notebook och det klumpiga och platskrävande tangentbordet är borta. Finns det en risk att detta är döden för dagens PC maskiner?”

Hej Johannes.

Det är väldigt tveksamt att en surfplatta skulle ta över för PC maskinerna inom snar framtid. Visst påverkas försäljningen kanske lite, men PC marknaden är riktigt massiv. Det du säger om att du känner att allt du gör via din PC idag kan du lika gärna göra via en surfplatta kan jag identifiera mig med. Trots att jag inte fått min surfplatta ännu. I grund och botten så är faktiskt en surfplatta en större mobiltelefon och mobiltelefoner det har jag erfarenhet av. =)

Faktiskt så var min grundtanke att jag enkelt skulle klara vardagens sysslor online på en surfplatta, istället för att ta fram en av mina notebooks varje gång. Jag ska sälja bort två av mina notebooks och behålla den sista av dom som ”designdator” för grafisk formgivning och liknande. Detta tror jag inte en surfplatta gör sig speciellt bra som.

Åter till ämnet, visst påverkas säkert försäljningen av PC datorer på grund av surfplattans intåg på marknaden. Men i dagsläget så ser vi ingen prognos som säger att den kommer att vara hotad inom snar framtid. Det kommer alltid att finnas en plats för PC maskiner. Båda dessa maskiner kommer med säkerhet att finnas samtidigt på marknaden i framtiden.

Om man ser just till vardagsbruk så passar säkert en surfplatta många människor, kanske bättre än vad en notebook eller stationär dator skulle göra. Men när man börjar arbeta och producera så finns det faktiskt inget alternativ som är bättre än just PC maskinen. Observera att när jag säger PC maskin så pratar jag om Windows, Linux och MAC i både stationär och bärbar version.

Jag tackar för din fråga och hoppas att du fick svar på din fråga, annars är du välkommen att höra av dig igen.

Ha en bra dag.

Notera att detta inlägg är 12 år gammalt. Tänk på att 12 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.