Läsarfråga: Strömmande tjänster!

André frågar: Hej Urban. Sitter och funderar vilka strömmande tjänster som är värda att ha nuförtiden. Kan du tipsa mig om en tjänst med mycket serier och filmer, men som inte kostar skjortan? Jag har tidigare haft Netflix, men det är lite dåligt utbud så det vill jag inte ha mer.

Svar: Hej André.

Jag är inte någon stor konnässör när det gäller strömmande tjänster. Jag har dock haft dom flesta, men bara för att testa deras utbud, appar och kvalité. Det finns några som har fastnat och som jag fortfarande abonnerar på, enligt nedan.

 • Disney+ – 890 kr/år eller 89 kr/mån. Stammisar betalar 689 kr/år.
  Väldigt bra tjänst om man har barn och vill visa dom alla dom klassiska filmerna från när man själv växte upp. Disney+ har dock växt sedan jag började använda tjänsten och nu har den mängder med serier, Marvel, Star Wars, National Geographic, Pixar och många andra saker. Här hittar man nu American Dad, Simpsons, Family Guy och många andra roligheter. Det finns mycket underhållning att hitta här men framförallt är det väldigt bra kvalité på hela utbudet.
 • Amazon Prime Video – 65 kr/mån
  Här hittar man otroligt mycket gamla filmer från 80-90 talet. Alla dom filmer man växte upp med och som i det närmaste fått kult-status. Väldigt mycket serier från förr hittar man också här. Det är dock inte bara gamla klassiker på Prime Video, det finns även mycket nya filmer. Utbudet är i det närmaste gigantiskt, men som sagt är det kanske inte bara det allra senaste. Det är nog därför jag fastnade för denna tjänst, men framförallt så är den otroligt billig att ha. 65 kr i månaden, that’s it.
 • SVT Play – 0 kr/mån
  Detta är en tjänst du betalar för i dagsläget, eftersom du betalar skatt. Det är bara dumt att inte ha deras appar överallt, på surfplattor, smart TV, mobiltelefoner och övrigt. Här finns mycket barnprogram, klassiska serier och humor från förr och mycket, mycket mer. Det finns kanske inte så mycket nytt som är intressant, men det är gratis och tusentals av timmar med underhållning av alla slag. Win-win.
 • Apple One – 199 kr/mån (Hela familjen)
  Då jag är ett stort fan av Apple så ligger det också varmt om hjärtat att använda deras tjänst ”Apple One”. Jag betalar helt enkelt 199 kr i månaden för Apple Music, Apple Arcade (alla spel gratis och utan reklam), iCloud och Apple TV+. Detta är för hela familjen, på alla enheter, överallt. Som du kanske förstår så är det väldigt billigt och enkelt att ha det på detta sättet. Jag betalar för allas underhållning, på alla enheter, samtidigt. Inga som helt avgifter tillkommer och jag har faktiskt ett specialpris på 140 kr/månad för allt, eftersom jag lyckats tigga till mig 59 kr/mån i rabatt på priset. Jag använder väl inte Apple TV+ speciellt mycket, men själva Apple TV appen är väldigt smart på att räkna ut vad man vill titta på.
 • TV4 Play – 0 kr/mån (Reklam)
  Även här hittar man en ”gratistjänst”, men till skillnad från SVT Play så blir man matad med reklam i samma takt som på vanligt TV. Trevlig att kunna se programmen när man vill och slippa följa schemat, dock. Rekommenderas till den som gillar Ernst och andra kändisar som smyger runt på denna kanal. ?

Det var det. Jag använder inga andra strömmande tjänster, då det bara blir kaka på kaka. Vi har tidigare haft Viaplay, Comhem Play, Netflix, Discovery+, C-More, HBO och YouTube Premium. Samtliga visade sig vara lite av ”one-hit-wonders”. Dom har oftast någon specifik serie som lockar, men efter man sett den så finns det inte mycket mer som är intressant, tyvärr.

Undantaget är YouTube Premium, som ständigt skiftar innehåll. Men att betala 119 kr/månaden för att slippa 4-14 sekunder med reklam, som oftast går att klicka bort, det är det inte värt. Man kan lika gärna installera ”AD Guard” på Apple enheter och slippa all reklam ändå. ?

Där har du mina råd för strömmande tjänster, André. Jag hoppas att det hjälpte till, men framförallt så måste du se till vad du själv är intresserad av. Samtliga strömmande tjänster har ”prova-på” i ungefär en månad, vilket jag rekommenderar att du gör. Istället för att försöka titta på allt så kan du bläddra runt och se om det finns något du verkligen skulle vilja betala för i framtiden.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.