Läsarfråga: Samsung S21 Ultra

Fråga: Är det värt att köpa Samsung Galaxy S21 Ultra? Vad har du för tanke runt denna telefon?

Svar: Jag satt precis och funderade över hur humoristiskt hela dansen runt en ny Samsung-telefon är. Den första dagen efter en telefon haft premiär och presenterats av Samsung så dyker det upp ett 20 tal filmer på YouTube där man säger ”Detta är troligen den bästa telefonen i världen”. Inga direkta detaljer eller förklaringar varför den ska vara bättre. Den bara är bättre än någon annan telefon någonsin har varit. Fantastiskt, eller hur?

En vecka senare så dyker det upp lite filmer med titeln: ”iPhone vs Samsung, vem är bäst?”. Här börjar man diskutera problem med Apple och Samsung och slutar med att ”det är för nära för att avgöra, du får avgöra själv”. Ett smart sätt att ”inte ta någons sida” och få tittare på köpet.

Ytterligare en vecka senare så börjar ”Problemet med Samsung S21 Ultra”-filmerna att dyka upp. Här får vi veta hur dåligt vissa saker fungerar, men samtidigt hur man ska avvakta och köpa den när Samsung lyckats fixa felen med telefonen.

Slutligen efter ytterligare en vecka så är det någon som bryter tystnaden och börjar lista problem med ”Samsungs senaste flaggskepp” och totalsågar den. Efter detta så börjar fler och fler säga att om man hade valet så är iPhone 12 Pro Max betydligt bättre och stabilare, men det är ju upp till en själv att avgöra, förstås.

Så, för att svara på din fråga så kan jag säga att Samsung S21 Ultra inte är den bästa telefonen i världen. Den är, precis som föregångaren, full med problem och buggar som Samsung lovar att fixa ”inom kort”. Detta är dock ingenting som kommer att fixas, väldigt få problem fixas av Samsung någonsin. Men du behöver ju inte vara ledsen för det. Det kommer ju alltid en S22 snart. Lika bra att hålla ut i ett år ytterligare och köpa S22 Ultra istället, den måste ju vara bättre… eller hur?

Jag har haft mängder med Samsung telefoner, inklusive 3 st (TRE) S20 Ultra, alla med sina problem och bekymmer. Ingen av telefonerna fungerade som utlovat, det var det enda dom egentligen hade gemensamt, rent funktionellt.

Med det i åtanke så skulle jag inte satsa en krona på Samsung S21 Ultra innan det gått minst en månad efter telefonen varit ute på marknaden officiellt. Innan telefonen släpps så har bara ”testare” fått tag på den, vilka skrivit på papper att inte vara kritiska mot Samsungs senaste innan dom fått chansen att lura på en massa människor den.

Efter ungefär 3 veckor släpps testarna fria och får nu berätta hur det ligger till i verkligheten, vilket oftast genererar en massa ”problem” filmer. Vissa av testarna är rädda att stängas ute av Samsung och fortsätter därför att prata gott om telefonen, trots att flera andra bevisar motsatsen. Dom flesta som är nervösa för vad Samsung ska tycka låter helt enkelt bli att nämna telefonen överhuvudtaget.

Om du inte tror mig. Häng med på YouTube och se dansen runt den nya telefonen… Men satsa inga pengar på ”Samsungs bästa” innan du fått se grisen i säcken. Ett råd från mig.

Ha en bra dag.