Bli av med telefonförsäljare på iPhone

En av vår tids största problem med telefoner är just försäljare. Dom ringer i tid och otid, stör oss när vi äter och irriterar oss med datoriserade uppringare. Om du fått ett samtal, svarat och mötts av tystnad så förstår du vad jag menar.

Lösningen är dock enkel och redan inbyggd om du har en iPhone med iOS 13 eller senare. Du kan använda funktionen ”Tysta okända nummer” för att undvika irritationen med samtal från telefonförsäljare.

”Tysta ned okända uppringare” gör exakt vad det låter som och tystar ned dina notifikationer från personer som du inte känner eller haft kontakt med tidigare. Inga fler ringande telefoner när man äter eller vilar, så länge det inte är från någon du känner.

Observera att om du har skickat sms till någon tidigare eller om en person har delat sitt telefonnummer med dig i ett mejl blockeras inte samtal från det numret, vilket är otroligt logiskt och smidigt.

iPhone som visar hur du aktiverar Tysta ned okända uppringare

Om du vill aktivera ”Tysta ned okända uppringare” går du till Inställningar > Telefon. Rulla sedan ner, tryck på ”Tysta ned okända uppringare” och aktivera funktionen. Samtal från okända nummer kommer nu att tystas. De skickas till din röstbrevlåda och visas fortfarande i din lista över senaste samtal.

Om ett nödsamtal görs avaktiveras ”Tysta okända uppringare” tillfälligt under 24 timmar så att din iPhone kan fortfarande kan nås.

Innan du aktiverar ”Tysta okända uppringare” ska du se till att du har sparat viktiga kontakter. Annars kan du missa telefonsamtal som du inte vill missa. Samtalet går fortfarande till röstbrevlådan och visas i din lista över senaste samtal, men du får ingen avisering medan det ringer.

Hoppas att detta hjälper.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.