Läsarfråga: Roota en Galaxy Note?

”Hej ITPiraten. Jag äger också en Galaxy Note och undrar hur du lyckats roota din. Behövs det något speciellt? Vilka är riskerna? Vad är för/nackdelarna?” – Tommy

Hej Tommy.

Du kan hitta en enkel guide för hur du ska göra på Xda Developers forum. Leta på Google. Jag kommer inte att skriva hur man gör här på ITPiraten.se, eftersom guiderna ändras ibland.

Du bör ha en dator med Windows XP eller Windows 7. Risken är givetvis att något går fel och din telefon blir en dyr tegelsten. Men dom är små om du läser och förstår hur du ska göra.

Fördelarna med root är att du får tillgång till alla funktioner i din telefon. Nackdelen är att du måste tänka till så att du inte förstör din telefon oavsiktligt.

”With great power comes great responsibility” är ett sätt att säga det på.

Var även försiktig med vilka program du installerar, eftersom program som har access till root kan göra i princip vad som helst med din telefon.

Om du undrar mer, kolla runt på Xda Developers forum.

Ha en trevlig morgon.

Notera att detta inlägg är 11 år gammalt. Tänk på att 11 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.