Läsarfråga: Renault Clio Lozenge

Mattias frågar: Var du inte nöjd med din Renault? Jag trodde att nästa bil också skulle bli en Renault. 😉

Svar: Jag var absolut nöjd med min Renault Clio Lozenge. Det var en fantastisk bil som gick utan bekymmer. En av orsakerna att den blev utbytt berodde på att den helt enkelt blivit för liten för vår familj. Barnen växer så det knakar och vi ryms helt enkelt i en liten Clio längre. Men jag kan också avslöja att en annan anledning berodde på den service som Bilbolaget/Volvo/Renault erbjudit dom senaste två åren.

För två år sedan så bokade jag tid för service, vilket blev utfört, men jag fick betala för arbeten som aldrig utförts på bilen. Detta gjorde att min ”vanliga service” blev otroligt dyr. Efter mycket bråk så fick jag tillbaka mina pengar. För ett år sedan så fick jag även nu betala för bland annat extra påfyllning av spolarvätska, trots att behållaren var absolut toppfylld bara några timmar innan, och aldrig använd.

Droppen var dock när jag bokade service i år. Jag vet att jag dragit denna historia tidigare, men jag drar den gärna igen. Jag hade bokat tid för service, det enda som skulle göras var att byta kupéfilter och kontrollera bilen. Klockan 08:00 skulle den in, 10:00 hade jag ett möte, så det blev perfekt timing. Trodde jag i alla fall. 09:15 hade dom inte ens tagit in bilen i garaget ännu. Det slutade med att jag fick hämta mina nycklar och inte få bilen servad alls, trots att jag bokat tid och väntat i veckor på att få komma in med bilen.

Kontentan är att jag fått pissig service i tre år i rad på min Renault. Ständigt något problem och aldrig några servicetider som passar in normala människor. Detta till trots att det finns massor av olika serviceverkstäder runt omkring där jag bor. Det var faktiskt detta som gjorde mitt val lättare än någonsin.

Jag vet att Volvo/Renault inte bryr sig i om dom tappar mig som kund. Jag bryr mig faktist inte om att dom inte bryr sig heller. Nu är det dags att prova på Toyota och se vad dom har att erbjuda. Jag är säker på att jag kommer att trivas, precis som miljoner andra. Visst regnar det inte lika tätt med service-verkstäder som hos Volvo, men förhoppningsvis är det högre kvalité på dom som finns.

Hoppas detta var svar på din fråga.

Ha en trevlig dag.

Notera att detta inlägg är 8 månader gammalt. Tänk på att 8 månader är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Tags:

Comments are closed

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.