Läsarfråga: Note 9 eller S10?

Sebastian frågar: Hej Urban. Jag har otroliga problem att bestämma mig om jag ska ha en S10 eller Note 9 som nästa telefon, då min nuvarande S9+ är dags att byta ut. Kan du hjälpa mig?

Svar: Hej Sebastian.

Det finns egentligen inget lätt svar på denna fråga, då bägge telefonerna är riktigt bra. Om du har råd och känner att du vill ha det allra senaste så är det S10+ du ska rikta in dig på (inte vanliga S10).

Men om du väljer en Note 9 får du flera tusenlappar över att köpa tillbehör för, vilket troligen är en bättre deal. Dessutom så faller garanterat Note 9 i pris (i alla fall lite) nu när S10-modellerna börjar komma ut i butikerna.

Personligen använder jag min Note 9 och är supernöjd. Den fungerar dessutom snabbare och bättre efter uppdateringen till Android 9. I princip så får du samma upplevelse med Note 9 som med S10+, fast du får lite extra funktioner i och med S-Pen. Du slipper även någon form av ”notch” på Note 9, vilket alltid är trevligt.

Kontentan av svaret var att du inte kan gå fel vilken du än väljer. Personligen håller jag mig undan S10-modellerna tills dom kommit ned i pris till rimligare nivå, för om vi ska vara ärliga så är priset näst intill löjligt högt.

Kolla prisjakt så förstår du vad jag menar.

Ha en bra dag.