Läsarfråga: Mobiltelefoner (Täckning)

Anders frågar: Hej. Har tyvärr fått kassera min Huawei P30 Pro pga av total fuktskada. Undrar vilken telefon du rankar näst efter Huawei gällande täckning. Jag ska köpa en ny Android telefon och Huawei går tyvärr bort pga av Google blockaden, är lite kluven vad jag ska välja, har kollat på Samsung Galaxy S21 modeller, Oneplus 9 Pro, samt Xiaomi Mi 11 Ultra när den kommer, på grund av att den är IP klassad. Jag jagar mycket och vill ha så bra täckning som möjligt.

Svar: Hej Anders.

När det gäller mottagning på mobiltelefoner så är Huawei svårslagna. Jag har testat många telefoner och försökt få fram vilken som står näst på tur, men har aldrig lyckats hitta någon som är lika bra. Det jag vet är att Xiaomi generellt har bättre mottagning än Oneplus 9 Pro och att Samsung S21 har sämst mottagning av dom du väljer mellan.

Jag har dock varit med om att vissa Samsung telefoner har bättre mottagning, trots att det är likadana modeller. 
Jag har tyvärr inget svar på din fråga, utan tycker att du ska prova dig fram för att hitta en värdig ersättare till din P30 Pro. Det tråkiga är att det inte blir lätt, Huawei gör fantastiska telefoner med otrolig prestanda och blockaden mot dessa är en sann tragedi.

Om jag själv skulle sitta i samma situation så skulle jag nog välja Xiaomi Mi 11 Ultra, för att man får mest för pengarna.

Hoppas detta var ett bra svar, trots att det inte var definitivt.