Läsarfråga: iPhone 12 Pro Max batteritid?

Sven och några till frågar: Hej Urban. Hur är batteritiden på iPhone 12 Pro Max? Jag har hört att dom satt in ett mindre batteri.

Svar: Hejsan. Det stämmer att Apple valde att sätta in ett mindre batteri i iPhone 12 Pro Max. Dock har detta inte påverkat batteritiden negativt på något sätt. Den nya processorarkitekturen gör att den är effektivare och strömsnålare.

Du kan förvänta dig ungefär samma batteritid som på iPhone 11 Pro Max, vilket troligen räcker gott och väl oavsett vilken telefon du tidigare haft. =)

Fördelen att ha ett mindre batteri är att telefonen laddar snabbare utan att du behöver koka batteriet med över 100 watt. Detta i sin tur bidrar till förlängd livslängd på batteriet och mindre kostnader år till år, vilket är genialiskt om man tänker på det.

Lösningen på Android-sidan är att stoppa in större och större batterier i sina telefoner för att dom ska räcka hela dagen. När laddningen sedan blir lidande så erbjuder dom större och större laddare för att minska väntetiden. Detta är en ond cirkel som varken är bra för miljön, batteriet, telefonen eller användaren.

Ha en bra dag.