Läsarfråga: Influencer!

Fråga från ”Mina”: Jag har precis insett att du är en influenser och försöker styra vad jag ska tycka och tänka! Enligt framtid.se: ”Influencer (influerare-från engelskans påverkare) är en inspiratör, motivatör, opinionsskapare som genom sitt agerande påverkar vad andra människor gör. Ofta är målet att få folk att handla vissa varor eller tjänster vilket gör att influencern också är säljare och marknadsförare”.

Svar: Jasså. Det var en överraskning för mig, i alla fall. Problemet är att jag inte försöker få någon att handla saker från mig, utan närmare bestämt kunna hitta information om knivar och annat som man tänkt köpa redan. Detta gör att man får min input också, innan man bestämmer sig för att köpa något.

Jag understryker också alltid att det är mina egna åsikter jag skriver om och inte nödvändigtvis är vad alla eller ens någon annan tycker. Det hoppas jag framkommer i mina tester och på övriga ställen där jag skriver om olika produkter.

Jag har heller ingen aning om du skickade in denna fråga som ett skämt eller för att du känner dig irriterad över att jag på något sätt fått dig att köpa en produkt du är missnöjd med. Det hade varit skönt att veta vad syftet med denna fråga var. Jag antar dock att du på något sätt tycker att det jag gör inte är bra, vilket känns lite trist.

Det är sant att jag är lite av en marknadsförare, då jag oftast pratar/skriver mycket om produkter jag testat och är nöjd med. Dock är jag lika snabb, om inte snabbare, att påpeka då saker och ting inte är som dom ska vara. Jag har ju inga krav på mig att ”go-prata” om något, så det svingar åt båda hållen.

Jag vill slutligen poängtera att jag inte försöker styra vad någon ska tycka och tänka. Jag delar bara med mig om mina egna erfarenheter, ingenting annat. Om du inte tror mig så behöver du inte läsa det jag skriver, men det är ju så klart lite trist för både dig och mig.

Det hade varit roligt att höra av någon annan som tycker likadant. Är det kanske fler som känner att jag försöker styra vad mina läsare ska köpa och tycka?

Som vanligt är det bara att kommentera eller skicka in frågor via ”Läsarfrågor” om det är något du/ni undrar över.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.