Läsarfråga: Hur länge tar det att lära sig Linux?

Tjabba. Sitter och funderar på att installera Linux på min dator, men mina kompisar säger att det är jobbigt och att man måste skriva saker för att göra prylar i Linux. Stämmer det och om det gör det, hur länge tar det att lära sig allt.” – ?

Hejsan.

Linux är inte alls svårt att lära sig. Allt eftersom du använder Linux så lär du dig trix som kan vara roliga/snabba/smidiga och dessa är oftast i form av text i ett så kallat terminalfönster.

Om du installerar Ubuntu/Fedora/OpenSUSE/Linux Mint eller någon annat välutvecklad distribution av Linux så är chanserna väldigt små att du behöver skriva något via terminalfönster. 99% av Linux är som Windows, alltså i en grafisk miljö och med enkla musklick för att göra saker.

Något som du däremot bör ha, om du ska använda dig av Linux, är viljan att lära dig något nytt. Linux är INTE Windows, om än det ser ut på ett liknande sätt. Linux fungerar annorlunda (på ett bra sätt), saker och ting är inte där man trodde att man skulle hitta det (på ett bra sätt).

Så länge du är intresserad och nyfiken så är Linux det roligaste du har använt i datorväg. Det enda som egentligen saknas är spel med loggan ”Made For Linux”, vilket vi inte kommer att få se på länge. =)

Ha så kul och ha en trevlig natt.

Notera att detta inlägg är 11 år gammalt. Tänk på att 11 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.