Läsarfråga: Huawei Mate 9 Pro kamera?

Stefan frågar: När jag letar efter tester på Internet så får jag känslan att Huawei Mate 9 Pro inte har någon bra kamera. Samtidigt så lovordar du den och säger att det är en bra kamera. Vad ska jag tro?

Hej Stefan.

När det gäller kameror på mobiltelefoner så är det givetvis en personlig åsikt hurvida man trivs med resultatet. Men Huawei Mate 9 Pro har en fantastisk kamera för den som är intresserad av att ta bra bilder. Om du tittar på min Instagram så ser du mängder av exempel på bilder tagna med min Mate 9 Pro.

Många anser att Samsung Galaxy S7/S7 Edge har bättre kamera och det kan vara sant för dessa personer. Personligen vill jag ha så många alternativ som någonsin är möjligt när jag tar mina bilder. Oavsett om jag oftast tar bilder i ”auto-läge” så är det ändå en trygghet att kunna komponera bilden precis enligt mitt tycke.

Det korta svaret, och troligen det du ville höra, är att Mate 9 Pro är för personer som gillar att fotografera medan Galaxy S7 Edge är för personer som bara vill ta en bild, precis som iPhone användare.

Om du vill ta bra bilder så kan du dock inte gå fel med någon av dagens moderna flaggskepp. Alla har bra kameror, men väldigt få har bättre än Mate 9 Pro. Enligt min ringa mening.

Ha en bra dag.