Läsarfråga: Gravera Victorinox?

Johanna frågar: Hej Urban. Tack för en trevlig blogg. Jag undrar om du kan gravera en Victorinox kniv till min man. Han fyller 40 år och är så himla förtjust i dessa knivar. När jag letade så hittade jag att du håller på att gravera dessa med laser och därför tänkte jag fråga om du skulle kunna hjälpa mig med detta?

Svar: Hej Johanna. Tyvärr måste jag meddela att när det gäller Victorinox handtag i plast/polyamid så har jag inte kommit längre än tidigare i mitt forskande. Det är fortfarande väldigt svårt att anpassa hastigheter och effekt för att det ska se bra ut. På grund av detta så kan jag tyvärr inte hjälpa dig med din gravering, jag önskar att jag kunde det.

Efter otaliga försök med olika färger så kan jag konstatera att dom svarta är mest lämpliga, men samtidigt den tråkigaste versionen att gravera på. Dock är det otroligt svårt även på den, då den har tendenser att smälta för snabbt och göra att det ser tråkigt ut.

Jag kan gravera på trä, vilket också är ett alternativ som Victorinox ger sina köpare. Men med det sagt så har jag ingen erfarenhet att gravera deras trä-handtag och kan inte säga hur resultatet skulle bli i slutänden.

När jag har mer erfarenhet och är säker på att lyckas med ett sånt här projekt så lovar jag att skriva om det på bloggen, men tills vidare så är det så pass osäkert att jag inte skulle känna mig trygg i att chansa med någon annans prylar, som du säkert förstår.

Hoppas detta var tillräckligt svar, trots att det inte var det svar du ville ha. =)

Ha en trevlig dag.