Äntligen freda’

Så är det. Ännu en arbetsvecka går mot sitt slut. Jag har äntligen börjat acklimatisera mig till mitt nya arbete och stressen att komma in mitt i högsäsongen har börjat lägga sig. Nu faller snön utanför och det är snart dags för delar av mitt arbete att gå i ide, ungefär. Bredbandsutbyggnaden stannar av till följd av frusen backe och snö, men projekteringen och planeringen inför sommaren är redan i full gång.

En sak jag fått lära mig, som jag tidigare aldrig tänkt på, är att arbeta framåt i tiden. Allt jag gjort tidigare på PEAB handlade om planering och genomförande inom dom närmaste veckorna, inte planering inför flera år in i framtiden. När man håller på med IT infrastruktur så gäller det att tänka ”vad händer om 10-20 år” istället för ”nu snabbar vi oss så att det blir klart”. Mentaliteten går med andra ord väldigt mycket isär.

Att jag dessutom arbetar med Jokkmokks troligen roligaste gäng gör att man genast känner sig som ”en i gänget” och här finns så otroligt mycket kunskap och vilja. Här trivs man som fisken i vattnet med andra ord. =)

Om vi struntar i jobb och sånt krafs och återgår till EDC och knivar så kan jag meddela att jag ännu inte investerat i någon ny utrustning. Jag har inte haft tid att forska vidare och jag hatar att göra ogenomtänkta köp, det slutar aldrig bra.

Jag är fortfarande helt öppen för förslag på nyckel-lösningar för EDC. Detta är ett område som jag tidigare aldrig pillrat runt i, så det finns garanterat lösningar som jag inte känner till.

I övrigt så är det bara att sätta igång och jobba, så att även denna dag kan få ett slut. Sen blir det att leta EDC och mysa med familjen i helgen, precis som vanligt. =)

Ha en riktigt trevlig dag så hörs vi snart igen.