close up of text

Läsarfråga: För liten text!

Johanna frågar: Hej Urban. Jag skulle vilja ha möjligheten att förstora texten på hemsidan för att göra den enklare att läsa. Kan du ordna detta på ett lätt sätt?

Svar: Hej Johanna.

Trots att det är lätt att fixa, rent tekniskt, så har du faktiskt möjligheten att fixa detta själv utan några problem. Genom att gå in i visnings-alternativ på din webbläsare och använda ZOOM funktionen så kan du öka storleken på text och bilder så att du ser allt ordentligt.

Jag kan relatera till denna fråga, då jag ofta får justera storleken på texten på hemsidor, beroende på vilken enhet jag sitter på. Små skärmar med hög upplösning gör text extremt liten, medan stora skärmar med låg upplösning gör texten för stor. Det är ett vågspel.

Hoppas dock att detta var till hjälp och att du hittar var du gör texten större. Om du får problem så är det bara att skicka in en fråga så ska jag försöka hjälpa till.

Ha en riktigt bra dag.