Läsarfråga: Säker säkerhetskamera?

Jonas frågar: Du skrev för någon dag sedan att du inte köper billiga säkerhetskameror för att du bryr dig om din integritet. Vad för kamera har du då hittat? Det finns nog ingenting som heter säker kamera. 😉

Svar: Hej Jonas.

Det låter lite konstigt att man kan ha en kamera som inte laddar upp data till en anonym server någonstans, eller spelar in samtal som förs i rummet helt utan ens vetskap. Så är det oftast i Android, Google och Alexa världen. Men det finns faktiskt en handfull lösningar som är 100% säkra att använda och du behöver aldrig oroa dig för din personliga integritet med dessa kameror.

Dom kameror som jag personligen satsat pengar på är Eve Cam. Detta är en säkerhetskamera som är specifikt tillverkad för Apple HomeKit, så den finns inte till Google, Alexa eller någon annan smart-lösning. Den har speciell hårdvara för att hålla all kommunikation krypterad och säker, vilket förstås gör att den inte tillhör dom billigaste kamerorna på nätet. . Den kräver inga användarkonton, inga molnlagringar (förutom iCloud+ Secure) och är inte ansluten till Internet på något sätt. Tillverkaren Eve är inte ens intresserad om vem du är.

Den går att programmera för att slå av sig själv när alla är hemma, så att man är säker på att inget samtal eller klipp på när man passerar i sina slitna kalsonger kommer att dyka upp på nätet. ? Eftersom Eve Cam är 100% HomeKit kompatibel så har den lite mer finurliga funktioner. Man kan nämligen slå av kamera-delen men ändå använda den för att automatisera saker hemma. Den går nämligen att använda som en rörelse-detektor för att slå på lampor och mycket mer.

Eve Cam är en högst kompetent kamera med 1080p kvalité och möjlighet att urskilja bilar, människor och djur, vilket gör att man slipper en massa filmer där en gardin rörde på sig och liknande. Jag håller ännu på att testa denna kamera och vill inte måla in mig i ett hörn, men än så länge så är den riktigt bra.

100% säker, 100% Apple HomeKit.

Hoppas detta var svar på din fråga. Annars är du välkommen att höra av dig igen.

Ha en riktigt bra dag!

Kommentarer är avslagna

oktober 2023
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Digital Loppis
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.