Läsarfråga: Drömkniven?

Emil frågar: Hej Urban. Vilken är din drömkniv. Alltså den kniv som du skulle vilja ha oavsett om den går att få tag på eller inte längre. Tack för en trevlig blogg!

Svar: Hej Emil och tack för att du läser bloggen. 🤝

Detta är faktiskt en svår fråga att få. Allt beror på vad jag vill använda kniven till och så vidare. En kniv som jag däremot velat testa väldigt länge är Extrema Ratio Selvans med Survival Kit. Denna kniv är framtagen i samarbete med Daniele Del Canto, som är en överlevnads utbildare i världsklass. Resultatet är en kniv som är väldigt funktionell och bra till i princip alla mina standardiserade moment.

Jag är övertygad om att denna kniv skulle kunna ta första plats i min lista, utan att ens vara en kniv som jag normalt sett skulle köpa eller ens titta åt. Extrema Ratio är lite för mycket ”mördarkniv” för att jag ska vara intresserad av dom, normalt sett. Denna är dock klassad som en överlevnads/Bushcraft kniv och ser inte så ”mördarkniv” ut.

Orsaken att jag inte har testat denna kniv är förstås priset. Den är otroligt dyr och jag är inte direkt villig att satsa så mycket pengar på en kniv jag inte vet med 100% kommer att passa mig.

Titta gärna närmare på denna kniv på Extrema Ratios hemsida, eller på YouTube. Den är säkert testad av dom flesta redan. 😄

Ha en trevlig dag.