questions answers signage

iPhone 14 Pro – Tankar och svar

Det tog förstås inte länge före några av mina läsare undrade när jag kommer att testa och skriva om iPhone 14 Pro serien. Jag kan redan nu avslöja att jag inte kommer att vara ”först på plats” som annars är vanligt med mig. Jag har faktiskt tänkt avvakta lite och använda iOS16 ett tag innan jag byter telefon igen.

Den största anledningen till detta är att jag är väldigt nöjd med min iPhone 13 Pro i dagsläget. Den fungerar helt perfekt och jag har inga som helst bekymmer med den, vad annars kan man önska från en telefon?

Med det sagt så kommer jag förstås att köpa en iPhone 14 Pro, alternativt en 14 Pro Max, inom en snar framtid. När jag gjort detta så kommer jag givetvis att skriva om den på bloggen. Jag kommer säkert att skriva så mycket att många blir less, som vanligt. =)

Att jag inte har telefonen i handen ännu har dock inte avskräckt någon från att ställa frågor rörande Apples senaste serie av iPhones. Jag ska försöka besvara dom så gott jag kan, men förbehåller mig för fel i min research. =)

Hur mycket minne har iPhone 14 Pro?
RAM minne är 6 GB på samtliga modeller. Den kommer även med 128, 256, 512 och 1000 GB intern lagring.

Vad skiljer mellan 13 Pro och 14 Pro?
iPhone 14 Pro har en ny 48 Mpix kamera (24mm bred) med sensor-skift-OIS. iPhone 13 Pro har en 12 Mpix kamera. iPhone 14 Pro väger hela 2 gram mer och har en LTPO skärm för att stödja ned till 1 hz skärmuppdatering. Detta gör att den också stödjer ”always on display”, till skillnad från iPhone 13 Pro. Den har faktiskt något högre upplösning än iPhone 13 Pro, men inget som någon kommer att märka.

iPhone 14 Pro har ett nytt chipset kallat Apple A16 Bionic med 4nm arkitektur med 6 kärnor, medan iPhone 13 Pro har en A15 Bionic, som är 5 nm och 6 kärnig.

iPhone 14 Pro har ett något större batteri på 3200 mAh, jämfört med iPhone 13 Pro som har 3095 mAh.

Det finns förstås andra nyheter, som att iPhone 14 har Bluetooth 5.3 istället för 5.0. Den har även stöd för satellitkommunikation, vilket iPhone 13 Pro egentligen också har, men saknar antenn för.

Så, trots att det inte ser ut som det så finns det ganska mycket nytt under skalet.

När kommer iOS16 till äldre telefoner?
Den finns ute nu. Om din telefon har stöd för att uppdateras så är det bara att köra igång. =)

Vad kommer iPhone 14 Pro Max att kosta i Sverige?
Enklast är ju att gå till Apples hemsida (www.apple.com/se) och titta själv. Priset kommer dock att vara ungefär samma som för iPhone 13 Pro Max när den släpptes. Precis som det alltid brukar vara när Apple släpper en ny version.

Tycker du att man ska uppgradera från iPhone 13 Pro till iPhone 14 Pro?
Om man är nöjd så är det absolut inget jag rekommenderar.

Det var dom frågorna jag fått hittills. Jag hoppas dock att man tar sig tid och Googlar efter svar ibland också. Vissa av frågorna jag fått in har varit lite ”basic” och något som säkert kom fram under presentationen av dom nya modellerna.

Men, jag är ändå tacksam att man vänder sig till mig för råd och tips.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.

Kommentarer är avslagna

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Digital Loppis
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.