Läsarfråga: Din betygsättning på knivar

Johan frågar: När jag tittar på dina olika knivtester så tycker jag att din betygsättning inte riktigt stämmer. Jag har både en Buck Selkirk och en Morakniv Garberg. Enligt mig är Buck Selkirk en betydligt bättre kniv.

Svar: Hej Johan. Det är bra att du har egna åsikter och upplevelser med dina knivar. Mina betygsättningar utgår från min personliga smak och min egen åsikt rörande dessa, vilket givetvis inte kommer att överensstämma med vad alla tycker.

Men orsaken att Buck Selkirk är en sämre kniv, enligt min åsikt, beror på att den är tillverkad av väldigt dåligt stål och tål faktiskt inte min typ av användning överhuvudtaget. Om du tittade på del 3 av 3 om Knv2 så ser du den enkla behandlingen som gjorde att knivens egg ser ut som på videon nedan. Även så simpla saker som att tälja i trä verkar skada knivens stål och ger den ordentliga repor. Det kanske bara är mitt exemplar, men den jag har är riktigt dåligt härdad.

https://youtu.be/7w4PtGhQUq8

Jag är rätt så övertygad att du aldrig kommer att få se detta problem med en Morakniv Garberg, eftersom den har betydligt bättre kvalité, trots att den har tunnare blad.