Läsarfråga: Civivi knivar, är dom bra?

Christer frågar: Hej Urban. Efter mycket eftertanke så har jag bestämt mig för att köpa en ny fällkniv. Jag har tittat på Civivi, som är ett kinesiskt märke. Är dom bra?

Svar: Hej Christer. För att göra svaret ovanligt kort så kan jag säga att ja, Civivi knivarna är väldigt bra. I grund och botten är Civivi ett ”billigare märke” som ägs av WE Knife, men har liknande designer och mekanism. Faktum är att skillnaden mellan WE och Civivi oftast bara är materialvalet i bladet.

Civivi har tidigare använt mycket D2 stål i sina knivar, men på senare tid har jag lyckats hitta många i Sandvik stål, vilket gjort mig lycklig eftersom jag föredrar rostfritt. Det som tilltalar mig mest är att dom är otroligt smidiga mekanismen, vilket gör att man gärna flippar upp och ihop kniven mer än nödvändigt. Designen på deras knivar, som alltid verkar vara riktigt bra, är både genomtänkt och beprövad.

Deras Elementum, Baklash och Odium modeller är riktigt fina och är väl värt pengarna. Jag vet att dom strax släpper en modell av Elementum (bland annat) som har ett nytt ”button-lock” system. Detta är intressant, men jag har inte provat det själv så jag kan inte uttala mig om det verkligen är något att satsa på.

Kolla mitt test på Civivi Odium för att läsa mer om den modellen.

Ha en bra dag.

Notera att detta inlägg är 2 år gammalt. Tänk på att 2 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta senare inlägg med samma ämne.

Tags:

Comments are closed

februari 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.