Läsarfråga: Bästa ”Office EDC”?

Sebastian frågar: Jag behöver ett litet EDC för kontoret. Vad skulle du rekommendera?

Svar: Hej Sebastian. Mitt första och spontana råd är att sikta in dig på något från Victorinox. Med deras multiverktyg så får du tillgång till mängder av funktioner och verktyg som verkligen kommer till användning i kontorsmiljö. Sax, penna, tång och skruvmejslar, allt är lätt tillgängligt i ett kompakt och enkelt paket.

Hur avancerat verktyg du vill ha är ju helt upp till dig själv, eftersom dom finns i en myriad av modeller och alla har olika funktioner för olika situationer.

Om du pratar om en kniv, vilket kanske är fallet, så skulle jag rekommendera en liten och smidig kniv. Bästa som jag testat är nog Spyderco Dragonfly 2, men den har en tendens att vara rätt så dyr och svår att få tag på just nu. Benchmade 756 är också ett alternativ, även denna lite i överkant när det gäller pris.

Om du vill ha en mer budget vänlig variant så finns Böker Plus Nano, Opinel No.3 till No.7, Ontario RAT II (D2) och CRKT Pilar. Kniven jag i skrivande stund väntar på, Civivi Odium, bör också finnas med på denna lista. Billigast är dock Opinel knivarna, som är chockerande bra att skära med samtidigt som man ofta kan hitta dom för runt 100-200 kr. Billigare än så blir det helt enkelt inte.

Hoppas att detta var rätt svar på din fråga. Annars är det bara att höra av dig igen.

Ha en bra dag.