Läsarfråga: 1K Daily Profit

Då jag fått in tre liknande läsarfrågor som rör en tjänst/ett företag som heter 1K Daily Profit så bestämde jag mig att försöka ta rätt på mer om vad detta egentligen är för något.

I grund och botten kan man beskriva detta företag som Bitcoin traders som vill att du ska investera 250 Euro (eller USD), så utlovar dom 1000 Euro i vinst om dagen. Redan efter 15 minuter så ska man se en vinst på runt 100 Euro på sin investering. Det låter ju helt otroligt och visst är det också så… Alltså helt o-troligt. Jag ska inte försöka låta som en gammal rektor här, men när någon säger att man ska mång-duplicera sin investering på några minuter så borde en varningsklocka ringa ganska högt.

Deras ”bot”, som beskrivs som en algoritm, investerar med 99.8% säkerhet vilket gör att vinst är garanterad. Om du inte är en av dom 0.2% som förlorar allt… Vilket du garanterat är i slutänden. Så. Varför skickar folk frågor till mig rörande denna uppenbara ”scam”? Borde dom inte själva förstå att dom blir lurade baserat på det jag skrev här ovanför?

Orsaken är att detta inte rör sig om något normalt försök till blåsning. Tydligen är det många som gått på denna ”nit” och investerat pengar i deras verksamhet, eftersom dom har råd med genuin marknadsföring och även polerat på grunderna väldigt ordentligt. Med ”polerat grunderna” menar jag att dom skapat hemsidor som prisar deras tjänst, skapat fejkade omdömen på etablerade hemsidor som Trustpilot m.fl. Dom har robotar som svarar på klagomål från riktiga ”kunder” som förlorat sina pengar, medan samma robotar prisar tjänsterna och ger högsta betyg överallt för att motverka negativ poängställning. Dom använder sig även av fejkade konton på sociala medier för att manipulera ”investerare” att göra slag i saken.

Utåt sett är det svårt att förstå att det rör sig om lurendrejare eftersom det är så många som har åsikter och svär vid att dom tjänar otroliga pengar på 1K Daily’s tjänster. Men hur kan man se att det rör sig om fejkade omdömen och inte verkliga människor som tjänat miljoner kronor på 1K Daily tjänsterna? Det är också rätt så uppenbart om man vet vad man ska leta efter. Låt mig ge ett exempel.

Här ovan ser ni ratings på Trustpilot i England. 1K Daily Profit ligger på väldigt bra siffror här då 87% av alla 126 skrivna omdömen är positiva. Låt oss titta närmare på några omdömen.

Det finns några saker man kan se på dessa omdömen som genast ger ledtrådar om att det rör sig om oärliga och automatiserade omdömen. Det första jag brukar titta på är va dom heter och var dom är lokaliserade. I exemplet ovan så ser vi att Evan Bradshaw är från Österrike och Aidan Willis är från Rumänien. Detta är inte normala namn för länderna dom kommer ifrån. Men för att vara säkra så kan jag lista några andra här nedan.

  • Toby Walton – Polen
  • Scott Hudson – Danmark
  • Charlie Thorpe – Nederländerna
  • Erin Tancred – Österrike
  • Finley Baxter – Singapore
  • Finley Hussain – Singapore

Jag kan fortsätta med alla positiva omdömen i samma stil, men ni förstår säkert hur det skulle se ut. Slumpmässiga namn kopplat till slumpmässiga länder. Visst kan det vara en otrolig slump att det ser ut så här, men här borde faktiskt varningsklockor ringa.

Den andra varnings-signalen är att samtliga av dessa otroligt nöjda miljonärer uppenbarligen enbart har skapat sina konton för att prisa 1K Daily, vilket är ett otroligt sammanträffande. Alla positiva kunder har enbart ett omdöme dom skrivit.

Den tredje varnings-signalen är inte lika uppenbar, men om man har ett tränat öga så kan man se att 99% av dom positiva vibbar som 1K Daily har fått har ett utropstecken i titeln. Robotar är inte smarta nog att se detta mönster. För dom så betyder det bara att man betonar hur fantastiskt något är, vilket i själva verket 99% är för slöa för att göra i verkligheten. ?

Den sista varnings-signalen är att samtliga svar på negativa omdömen kommer i form av ett generiskt ”Vi är ledsna att du har haft problem. Kontakta oss så ska vi titta närmare på ditt specifika ärende”. Detta är givetvis ingenting ovanligt när det rör online företag idag. Det enda robotarna tittar efter är negativ respons och kastar ut en generisk ursäkt att du är den ända som haft problem, men dom lovar att lösa det.

Men nu har jag investerat, hur får jag tillbaka mina pengar?
Om du frivilligt gett 1K Daily dina pengar så är dom tyvärr borta. Det går att polisanmäla händelsen och hoppas att Interpol inte har viktigare saker att göra än att få tillbaka dina 250 Euro. Om jag ska vara 100% ärlig så är det ungefär 0% chans att du någonsin ser dina pengar eller någon form av avkastning på din investering.

Det dom gör är ju olagligt, dom borde ju åka fast, eller?
Denna typ av brott är relativt ofarligt för dom kriminella elementen. Om du väljer att ge dom pengar så är det upp till dig, tyvärr. Den enda gång som denna typ av företag skulle kunna bli dömda för något vore om någon högt uppsatt person skulle bli lurad. I övrigt så finns det varken tid eller pengar att göra något åt dessa skurkar.

Dom har troligen ett relativt vattentätt avtal som du ”skriver på” när du registrerar dig för deras tjänster. Där står det att du inte är garanterad någon vinst, eller rent ut sagt att dina pengar är förbrukade om du går med på deras avtal. Eftersom ingen ändå läser vad som står så kan företag komma undan med i princip vad som helst här.

Varför gör dom på detta sättet? (Tänk Rumpnisse i Ronja när du läser frågan)
Dom blåser folk för att det fungerar och för att dom tjänar stora pengar på det. Om varje person som blir lurad betalar dom 2500 kr och dom i snitt lurar 100 personer om dagen så tjänar dom en kvarts miljon varje dag. Att jag högg den siffran beror på att det var lätt att räkna ut summan, samt att det troligen är det minsta antalet personer dom lurar.

1K Daily Profit är inte någon lokal spelare utan finns utspridda i hela Europa och pumpar in marknadsföring på bland annat YouTube och sociala medier. Med tanke på hur ekonomin ser ut på grund av Covid så finns det mängder av människor som är desperata och gärna vill att deras löften ska vara sanna. Om jag ska vara ärlig så kan det röra sig om 1000-tals människor om dagen som blir lurade av dessa skojare.

Upplägget som 1K Daily arbetar enligt gör att ord som ”garanterat”, ”riskfritt” och ”en liten investering för framtiden” garanterat dyker upp mer än en gång. Det finns mycket man kan komma undan med om man bara har en liten ”disclaimer” någonstans också.

Någon blir i alla fall miljonär, även om det inte är dom som investerar.

Hoppas detta var en tydlig nog pik för alla att undvika 1K Daily och liknande erbjudanden online. Även om du är ”utvald” och att det rör sig om ett ”begränsat erbjudande”. ?

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.