Läsarfråga: 120 hz skärm på iPhone 12?

Fråga: Varför valde Apple att inte ha snabbare skärmar i sina telefoner? Det är ju inte som att dom inte förstår att det är en fördel? 120 hz är ju i princip standard på en Android telefon idag. I alla fall om man köper en dyrare speltelefon.

Svar: Hej. Först och främst vill jag avslöja en liten hemlis, men du får inte sprida det vidare. Alla iPhone 12 har stöd för snabbare uppdateringsfrekvens, det har inte med skärmen att göra. Faktiskt så har Apple en av världens mest avancerade skärmar på sina telefoner. Mind blown… =)

Orsaken till att Apple inte har aktiverat snabbare uppdateringsfrekvens på sina telefoner beror främst på att det inte finns någon logisk anledning att göra det i dagsläget. Tekniken bakom är fortfarande inte i linje med Apples mål, när man ser till effektivitet och efterfrågan. Faktum är att det inte är många som bryr sig över denna ”förbättring” ännu, samtidigt som den orsakar högre strömförbrukning och förmodligen mer slitage på skärmen, gissningsvis.

Men när det är praktiskt och erbjuder en förbättring i användarupplevelsen för användare så kan Apple helt enkelt slå på funktionen, utan att dom behöver köpa en ny telefon. Fint, eller hur?

Hoppas detta var svar på din fråga.

Ha en bra dag.