iPhone 12 Pro Max – Hur snabb?

Jag har fått in flera läsarfrågor rörande hastigheten på den nya iPhone 12 Pro Max. Det är svårt att specifikt säga hur snabb den är utan att göra några jämförelser, så jag måste utgå från benchmark mjukvaror. Specifikt utgår jag från Speed Test G, som är ett oberoende test som inte går att fuska på (vilket bland annat OnePlus gjorde sig kända för att göra).

Om jag kortfattat säger att ASUS ROG3 med Snapdragon 865+ processor är den snabbaste serietillverkade Android telefonen som finns (i dagsläget). Den slog Apples föregångare, iPhone 11 Pro Max med 1,6 sekunder, men i år hamnade den dock långt bakom. Även standard iPhone 12 med 4 GB minne slog Androids snabbaste med 10,4 sekunder.

Det kanske inte låter så mycket, men Speed Test G testet tar i snitt runt 1-2 minuter att färdigställa för dom snabba telefonerna. 10,4 sekunder är i det här fallet 14% snabbare, då pratar vi inte ens Apples Pro serie som troligen kommer att vara aningen snabbare i detta test.

Men om vi struntar i ren beräkningskraft och fokuserar lite på användarupplevelsen istället, vilket är den som räknas, så är iPhone 12 serien otroligt snabb. I kombination med iOS 14.2 så har jag inte upptäckt några problem med prestandan överhuvudtaget. Spel, foto och video fungerar väldigt bra och även att redigera 4K filmer, vilket går väldigt fort.

I normala fall erbjuder Apple en ”overhead” på prestandan för att säkra den inför framtiden, men denna gång har dom tagit ett stort kliv. Enligt rapporter så kan prestandan vara upp till 25% snabbare från iPhone 11 Pro Max till iPhone 12 Pro Max vilket är väldigt mycket, helst när man tänker på att iPhone 11 Pro Max knappast var en långsam telefon till att börja med.

Jag hoppas att detta lugnar dom flesta som funderar över hastigheten på iPhone 12 Pro Max. Kortfattat kan man säga att det inte finns någon snabbare, större eller lika uthållig iPhone. Om du inte blir nöjd med prestandan så är det nog inte telefonen det är fel på. =)

Ha en bra dag.