Lars Fält Lock Back Folder – Den andra…

Nu har jag fått min utbyteskniv från Casström, då den förra hade lite problem som jag tyckte att den inte skulle ha. Denna kniv är således inspekterad innan leverans, vilket gör att jag nu kommer att färdigställa mitt test med denna kniv, oavsett vad som dyker upp med den. Jag får helt enkelt anta att detta är en riktigt bra version av Lars Fält Lock Back Folder, i sånt skick och kvalité som kan förväntas av vem som helst.

Saker som blev bättre
När man känner på skärpan på denna kniv så är den betydligt bättre, den har inga flisor eller taggar på ramen/liners och inte heller någon spricka i handtaget. Kniven knastrar inte i mekanismen och den förefaller ”fabriks-ren”, minst. Detta anser jag vara godkänt och bra.

Slipningen av bladet är jämnt på bägge sidorna och handtaget är väl polerat och har inga oväntade kanter någonstans. Riktigt bekväm och bra med andra ord.

Saker som bara blev lite bättre
Trots att denna är kvalitetskontrollerad i förväg så hittar jag lite saker som inte direkt faller mig i smaken. Jag kan dock bara konstatera att detta är normalt och att den ser ut som den ska. Det är fortfarande en större ”glipa” på vänster sida om knivbladet än på höger sida. Den är mindre än på förra kniven, men den är inte jämt fördelad mellan sidorna, vilket stör mig lite.

Back Lock knappen på baksidan om kniven är fortfarande lite konstig. Den verkar slipad mer på höger sida, medan vänster sida ser bättre ut. Det gör att den ser lite sned ut, vilket även det irriterar mig lite. Det rör sig förstås bara om att vänster sida har 1 mm glapp, medan andra har 2 mm glapp, men det ser ändå inte bra ut.

Knivbladet går att röra i sidled ganska mycket fortfarande, det känns också att den inte har ordentligt stöd från sidorna, då det blir ett tydligt ”klonk” när bladet når varje sida. Se videon nedan, tyvärr så hörs ljudet inte så bra, men om du höjer ordentligt så kan du höra ”klonk”-ljudet.

(279) Casström Lars Fält Lock Back Folder bladeplay – YouTube

Inte det största saken i världen, men än en gång är det irriterande och borde inte finnas på en kniv för över 1600 kr, anser jag i alla fall.

Så får det bli
Jag inleder nu dom sista momenten i mitt test av Casström Lars Fält Lock Back Folder och eftersom det inte är så mycket kvar att utreda så borde jag vara färdig med allt till helgen, eller lite tidigare om jag hinner göra dom sista momenten någon kväll i veckan.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.