photography of fir trees covered in snow

Kung Bore är oresonlig…

Den kyla som greppat oss ovan polcirkeln sedan en vecka tillbaka visar inga tecken på att vilja dra sig tillbaka. Igår steg temperaturen till -21 på kvällen, vilket vi tog som ett tecken att idag skulle vi få ett trevligt uteväder, men på morgonen när jag vaknade så pekade tempmätaren på närmare -30 istället.

Just nu har jag väldigt lite att skriva om. Det är helt enkelt inte roligt att vara ute i denna kyla, samtidigt som jag befarar att min bil som stått en vecka i nästan -40 grader inte mår så bra i batterierna längre. Jag kommer därför under dagen att försöka ta mig ut och ”ragga runt” för att motionera såväl batteriet som att värma upp bilen och mjuka upp däcken lite. 🥶

Nu börjar alla vi bli less på denna kyla. Nu får det gärna bli lite varmare. Till och med -20 grader är rimligt och ok, så att man i alla fall kan andas luften omkring en utan att behöva linda en halsduk runt huvudet för att slippa hosta.

Våra helg-planer på att åka ut och grilla i skogen har i och med denna låga temperatur grusats, vilket är en besvikelse. Som jag skrev tidigare så är det ju förstås fullt möjligt att åka ut och grilla, men det blir sällan trevligt när det är närmare -30 grader ute.

Jag ska klura lite på något annat att skriva om, helt enkelt.

Tills dess får du ha en riktigt bra dag.