Kaspersky boven i dramat?

image

Här har ni dagens lustigheter med min Galaxy Note. Som ni ser från bilden här ovan så har allt fungerat bra i över 6 timmar. Dom (cirka) 4 sista timmarna så hamnade telefonen i vaket tillstånd, vilket resulterade i att telefonen slog av.

Som vanligt går det inte att hitta skurken bakom denna ”krasch”, men jag har uteslutit nästan alla program.

Kvar på listan finns Kaspersky och Green Power. Båda är väldigt suspekta med en historia att orsaka problem.

Jag har börjat med att ta bort bägge programmen. Om jag inte hittar/får några bekymmer imorgon då vet jag att det rörde sig om ett av dessa program.

Jag har personligen haft bekymmer med bägge programmen tidigare, men man vill ju gärna att något har ändrats på sedan man sist provade dessa (dyrt) förvärvade program.

Tills imorgon då… God Jul på er alla.


Kommentarer

2 svar till ”Kaspersky boven i dramat?”

 1. varför kör du ens ett antivirus på telefonen? Det är väl endå bara dom som snackar massa propaganda för att komma åt marknaden. Finns inte ens några exempel där av har ”skyddat” användare. Dom stora problemen är ju appar som ska komma åt massa saker och där skyddar inte dessa AV alls. Det är ju trots allt inte ett lika öppet system som windows. I det närmaste kan man jämföra android med OSX där dom få attackytorna är appar som är trojaner (och därför stort sett omöjligt att skydda mot) samt webläsaren, som inte dessa av skyddar mot heller.

  Som sagt, dom ställer bara till det och jag ser gärna att antivirus håller sig borta från android för dom gör mer skada än nytta – som du säkert själv upptäkt.

  1. Det största problemet med säkerhet på Android är att telefoner har tillgång till massor av uppgifter, något som kanske inte ens hemma PCn har.

   Även om det är vanligast förekommande med trojaner (applikationer som är illvilliga) så hjälper många Android Antivirus med detta problem också. Exempelvis ALYac som kontrollerar säkerheten på olika applikationer vid installation. Om din applikation inte finns med i deras analyser så kommer den inom kort, eftersom dom testar säkerheten hos dom flesta applikationer, även sådana som inte laddas ned från Android Market.

   Det finns även några antivirus som hittar PC virus (Kaspersky är inte en av dessa). Detta gör att du kan känna dig trygg när du gör filöverföringar från datorn hemma och jobbet, exempelvis. Något som jag rätt så frekvent använder mina telefoner till.

   Nästan 90% av alla AV programvaror gör även att du kan spåra/låsa/rensa din mobiltelefon om den skulle hamna på villovägar, vilket är en väldigt bra sak att kunna göra. Vilken app som är bäst på detta låter jag vara osagt.

   Jag skulle vilja säga att AV program gör lika mycket nytta på Linux som på Android, men sanningen är att Android faktiskt har lite nytta av just Antivirus. Även om risken är liten så känns det inte som något jag skulle vilja riskera att vara utan.

   Jag tycker faktiskt att det är lite olyckligt att applikationerna blir kallade just Antivirus, då detta drar onödigt mycket fokus bort från själva funktionerna som dom erbjuder.

   ”Säkerhetsprogram” hade varit ett bättre namn, enligt mig.