Karesuandokniven Galten – Första tiden

Som du kanske läst tidigare så har det varit lite turbulens runt denna kniv. Den första jag fick var inte vass, hade sned egg och slidan var missfärgad/mönstrad av något. Men Karesuandokniven hörde av sig till slut och skickade en ny kniv, så jag blev nöjd och glad igen.

När jag fick den nya kniven så var den riktigt vass. Vi pratar inte längre om ”fabriksvass”, utan ”skrämmande vass”. Om detta bara är min kniv, eftersom jag klagat, eller om det är hur dom normalt levereras kan jag inte svara på. Huvudsaken är att kniven är fruktansvärt vass, vilket är väldigt trevligt.

Här ser man också att kniven är ett genuint hantverk, eftersom handtaget är lite större på den nya kniven jämfört med den gamla. Passformen är dessutom betydligt bättre och går inte lika djupt i slidan. Just att handtaget är lite större passar mig perfekt, då den förra kniven var lite för liten i min hand.

Att få chansen att testa denna kniv har ändrat min åsikt rörande Galten avsevärt och min slutgiltiga test, som pågår i skrivande stund, kommer att gå live inom kort.