Kan vi ha kommit på det?

Axel är en underbar unge! Han är för det mesta en nöjd och glad liten krabat, sällan några större bekymmer och helt fantastiskt matglad. Men så fort klockan närmar sig läggdags för mamma och pappa blir han arg, ledsen och ibland otröstlig.

Vi har lyckats få ihop ett antal sömnfria nätter de senaste tre veckorna och hade jag inte haft ett sådant enormt stöd av Urban vet jag inte hur jag skulle klara det hela. Det är ingen lätt match att förstå en liten bebis signaler, då allt ser exakt likadant ut vare sig det rör sig om gaser, magknip, hunger eller sällskapssjuka.

Denna natt var den första natten vi båda fick sova ut. Lillen sov så gott hela natten, med endast ett litet litet uppvaknande för att äta lite. Vi kan med andra ord hittat lösningen.

Igår eftermiddag åt han nämligen som en liten häst, ända tills jag var helt tom på mat åt honom. Axel var dock inte nöjd än så Urban fick sticka ner på affären och köpa mjölkersättning. Vi matade vår lilla trollunge som genast blev både mätt och belåten, och somnade för kvällen kort därefter. Kanske var det svaret? Vi ska testa att ge honom lite ikväll igen och se om han sover bättre än tidigare.

 

-Och alla ersättningsmotståndare: Lugn! Jag ger honom mjölk under hela dagarna och ”så långt lagret räcker”. Men har man ett hungrigt barn kan man behöva ta hjälp av ersättning. Jag vägrar låta mitt barn svälta bara för att han ätit upp allt som jag har att ge honom 🙂