Jureskogs, mer än snabbmat!

Om jag säger Johan Jureskog så är det säkert mer än en som känner igen det namnet. Vi pratar alltså om en av Sveriges mest erkända TV-kockar och dessutom kanske en av världens bästa kännare av hamburgare. Han har nämligen rest runt om i världen för att hitta den absolut bästa hamburgaren i TV3s  Världens bästa burgare. Slutmålet med resan är att tävla i hamburger-VM, men även att samla på sig erfarenheter angående olika sorters kött och hemliga ingredienser som används runt om i världen.

Många har nog missat att han startat upp en hamburgerbar tillsammans med sin bror Ludvig, vilket baseras på erfarenheten från ”Världens Bästa Hamburgare”. Det var länge sedan dom startade, redan 2017 drog första stället igång. Målsättningen är att erbjuda en bättre, godare och billigare måltid än ”konkurrenterna”. Något som alla nyetablerade hamburgerkedjor strävar efter, förstås.

Nu kanske många undrar vad som är så speciellt med Jureskogs hamburgare och svaret är kanske lite förvånande, det är nämligen ingenting speciellt alls. Bara riktigt bra råvaror och minimalt med extra dynga som man gärna får med på köpet om man handlar på Max, McD eller något annat ställe. På Jureskogs får man exakt det man ville ha, en riktigt bra burgare och utsökta pommes.

Om du inte visste om Jureskogs så behöver du inte känna dig dum. Jag visste inte heller att dom fanns före vi besökte dom strax utanför Sundsvall på vår resa genom Sverige. Det jag blev mest imponerad över var dock varken deras hamburgare, deras pommes eller möjligheten att få popcorn till burgaren. Det som imponerade mest var att det fanns minimalt med förpackning och skräp efter vi ätit klart.

Den som köper mat på Max vet precis vad jag menar. Efter att familjen ätit så är det i princip en svartsäck med skräp kvar. Plast, papper och kartong är blandat i en flottig och kladdig röra. På Jureskog så blev det bara några återvinningsbara kartongbitar kvar, vilket var väldigt imponerande. Tummen upp för detta.

Det andra som jag blev imponerad över var priset. Det är inte ovanligt att en måltid på Max kostar runt 600 kr för familjen, men på Jureskogs så blev det inte ens hälften. Dessutom var alla mätta, nöjda och belåtna efter att vi ätit färdigt. Man kände sig så där mätt som man gör när man ätit något nyttigt, inte trött och uppsvälld som efter en måltid hos andra snabbmatskedjor.

Köttet i hamburgaren kommer inte från ”kött-kor”, vilket är det vanliga hos i princip alla andra. Köttet kommer från Svenska mjölk kor, vilket gör att det inte är något stressat och oetiskt över köttet. Det smakar bättre och känns bättre helt enkelt.

Se denna film för lite mer information, så slipper jag skriva allt. Jag vet, jag är lite slö. ?

Jureskogs finns för närvarande enbart på 12 olika ställen i Sverige och det är kanske inte i närområdet just nu. Dock byggs kedjan ut och snart kanske vi har en Jureskog i Luleå eller närmare, vilket gör att vi får chansen att äta här istället för att välja en av dom sämre kedjorna. Närmast för oss är Sundsvall, tyvärr.

Om du råkar passera en Jureskogs restaurang, passa på att besöka och prova deras hamburgare. Du kommer inte att ångra dig. ?

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.