Jokkmokks Vintermarknad 2023

Ikväll är den ceremoniella invigningen av Jokkmokks Vintermarknad 2023 och imorgon så är det dags för ”portarna” att öppna för Jokkmokks största marknad sedan Covid slog till. Det ska bli spännande att möta alla gamla bekanta och även få chansen att köpa unika och intressanta produkter från lokala, likväl som internationella, handlare.

Det finns några speciella handlare som jag gärna vill rikta uppmärksamheten till. Dels har vi en av mina favorit hantverkare och konstnärer, Bengt Pahlberg. Detta är en eldsjäl som snickrar på och skapar unika konstverk som han säljer på olika marknader runt om i Sverige. Om ni är på Jokkmokks Marknad och har vägarna förbi så får ni gärna hälsa på Bengt och titta på hans konstverk. Hälsa gärna från mig. =)

En annan eldsjäl är förstås Patrik Nilsson (Jokkmokkskniv.com) som är en knivtillverkare, nej, konstnär, som tillverkar unika knivar som får andra att verka väldigt simpla och tråkiga. Patrik har anammat en teknik som får varje kniv att se ut som en, tja, det är svårt att beskriva. Besök gärna Jokkmokkskniv.com och titta närmare på några av hans verk. Om du vill få den genuina upplevelsen och samtidigt se dom senaste verken, så måste du besöka honom utanför Gamla Apoteket under marknadshelgen. =)

Sist men inte minst vill jag lägga in ett gott ord för Himalayan Wool, som säljer hantverk i form av ullkläder från Himalaya. Jag har använt deras produkter i många år och kan intyga att dom har otroligt bra kvalité. Problemet är att det kanske inte alltid finns alla storlekar att tillgå, men det är förstås bara att prova dig fram till dom kläder som passar bäst på plats. Jag är inte 100% säker på att dom kommer att dyka upp denna vintermarknad, men hoppas förstås på att träffa dom igen och samtidigt få chansen att köpa fler ullkläder från dom. Rekommenderas varmt för alla som gillar att använda kläder som är bra för både miljö och den egna kroppen. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi strax igen.