Jäkla kyla + marknad!

Än en gång har våra planer på mysiga grillstunder i skogen grusats på grund av kyla. Familjen såg verkligen fram emot att äntligen få spendera ett tag i en underbara vinter-naturen, men när termometern pekar på -30 grader så är det inte längre så mysigt. Vi får sätta siktet på nästa helg och hoppas att det är bättre väder då.

Något som närmar sig med stormsteg är dock Jokkmokks Vintermarknad. Denna episka marknad som pågår 1-3 februari 2024 firar faktiskt sin 419 års dag. Visst låter det rätt så otroligt. Det är mindre än 2 veckor kvar tills Jokkmokk förvandlas från ett litet samhälle till en marknads-metropol med ett myller av människor som fyller ut vårt annars rätt så generösa utrymme. Fantastiskt.

Jag ser förstås fram emot vissa försäljare som rent traditionellt dyker upp. Bland annat Bengt Pahlberg, som är en fantastiskt mångfacetterad konstnär (bild ovan). Patrik Nilsson, Jokkmokkskniv.com, med sina otroliga konstverk till knivar, omnämnd över hela Internet (bild nedan).

Jag ser förstås också fram emot att träffa mina vänner på Himalayan Wool, som tillverkar kanske världens bästa ullkläder, perfekta för vårt nordiska klimat och dessutom både miljövänliga, snygga och mysiga att använda (bild nedan).

Den enda nackdelen med Himalayan Wool är att deras produkter håller en otroligt hög kvalité. Tröjor, jackor och sockar från det berömda världsmärket Aclima har ingenting att komma med i hållbarhet jämfört med dessa kläder. Jag har faktiskt jackor som är över 10 år gamla, som fortfarande ser ut som nya.

Ni som är ”ull-ister” förstår att detta är rätt så otroligt och ett bevis på hur dessa hand-gjorda mästerverk tillverkats för att verkligen användas av bergsfolket i Himalaya.

Oj, jag insåg att jag höll på att snöa in på ull igen, vilket är ett kärt ämne för mig, men inte vad detta inlägg egentligen skulle handla om. 😆

Hur som helst kommer det att bli tre fantastiska dagar att se fram emot i februari, som jag hoppas att många kommer att få uppleva. Jag håller tummarna att vädret är trevligare än just nu, vilket jag hört det kommer att bli, men kan förstås inte lita 100% på. Vi får hoppas i alla fall.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.