Victorinox Venture Pro – Vad händer?

Jag har fått några läsarfrågor från dom som undrar vad som egentligen händer med Victorinox Venture Pro och när jag kommer att skriva om den… Faktum är att Victorinox dragit tillbaka kniven förra året och planerar att börja sälja den igen i februari 2024, så det går inte att få tag på den längre (i skrivande stund).

Jag har en liggande order hos Mats på Slims.se så jag kommer att få tag i kniven och ett ”pro” kit så fort den släpps, men på grund av tekniska bekymmer med kniven så tar det otroligt länge.

För er som missade hela kaoset runt denna kniv kan jag ta det i korthet.

  • Victorinox meddelade att dom skulle lansera en ny bushcraft kniv i samarbete med Felix Immler.
  • Felix Immler gjorde massor av filmer med tips och trix som handlade om kniven.
  • Dom få som fått tag på en Venture kniv klagade på diverse saker, som passformen i knivslidan och härdningen som var lite väl hård.
  • Victorinox stoppade produktionen av Venture.
  • Victorinox designade om bland annat slidan och fixade till härdningsprocessen (troligen).
  • Victorinox lanserade Venture ännu en gång på marknaden. Denna gång som V2 (Version 2). Dock bestämmer dom sig att behålla namnet Venture och gör därför det rätt så omöjligt för kunder att veta vilken dom köper, den bra eller den dåliga?

Samma som vanligt gäller dock fortfarande. Så fort jag får tag på en Venture Pro med Kit så kommer jag att påbörja mina tester. Förhoppningsvis kommer jag att kunna stoltsera med en sådan kniv någon gång i februari, men inget är spikat ännu.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.