Jag ser det snöar… Eller, det gjorde det i alla fall…

Lagom till helgens avkoppling så börjar ”det vita guldet” att falla utanför. I natt har det varit runt -5 grader och ett underkylt regn gick över till snö vid 4-5 tiden i morse. Detta gör att vi har ett fint väder för alla EPA-raggare, som genast är ute och sladdar efter vägarna i samhället, okontrollerat och väldigt farligt. A-traktorer behöver ju nämligen inte ha vinterdäck när underlaget kräver det, så det är ju förstås trevligt när man skickar barnen att handla eller liknande och en av dessa dödsmaskiner med oerfarna tonåringar bakom ratten sladdar fram efter samma gata.

Kravet på vinterdäck på A-traktorer är dock snart här, vilket säkert kommer att göra vägarna lite säkrare, kanske. Planerna på att lagstifta detta ska ske vid årsskiftet, så att alla har möjlighet att köra halva vintern här uppe med sommardäck i alla fall. Superbt tänkt av regeringen.

För oss andra, som behöver följa lagen och helst inte vill döda sig själva eller någon annan, så är det definitivt dags att byta till vinterdäck. Då min bil oftast står stilla under veckorna så är det kanske ingen panik, men det är alltid bra att vara beredd om man måste ut på äventyr i skogen, eller kanske panik-artat åka till stan för att köpa en ny iPhone. Vem vet vad som händer. 😅

Just nu så gör vädret att mina bushcraft projekt som pågått i sommar börjar frysa till is. Det betyder automatiskt att EDC-biten börjar ta vid igen. Jag har nämligen ett litet projekt, som innebär att jag ska försöka dra ned vikten på mitt EDC kit avsevärt. Just nu så bär jag runt på massor av vikt i mitt stora kit, vilket inte är idealiskt. För några dagar sedan när jag kom hem så upptäckte jag ett brett rött streck över axeln, där remmen till väskan hade gått. Detta om något är ett tecken att väskan kanske väger aningen för mycket.

Stegen som jag måste ta för att få ned vikten är dock stora och medför att jag måste byta stora delar av mitt ”beprövade” kit. Väskan är en del som troligen måste bytas, vilket är tråkigt. Jag gillar verkligen min Maxpedition Mongo. Men då den väger drygt 1 Kg tom, så är det något jag eventuellt måste fundera på att skifta. Men till vad, är frågan. 🤔

Jag har även mycket ”dubbelt” i min EDC väska. Jag behöver välja bort flera saker som faktiskt gör samma saker i grund och botten. Behöver jag 3 st mini-mejslar? Det är allra helst svårt när dom gör nästan samma saker, men varje gör en sak bättre än dom andra. Jag antar att det är EDC-dilemmat som många slåss med hela tiden.

Hur som helst kommer jag nog att hålla er uppdaterade om läget. Jag tänkte bara ventilera lite om vad som händer i ett typ ”hej bloggen” inlägg. Jag kan avslöja att på måndag 9 oktober (2023) vill ni inte missa händelsen på hemsidan… Jag kommer att presentera något som säkert många är sugna på att medverka i. 😉

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.