iWalk – Powerbank för Apple Watch

En av mina största problem med Apple prylarna jag bär på mig är att jag glömmer att ladda min Apple Watch och upptäcker det när den varnar för låg batterinivå. För att lösa detta så köpte jag en iWalk Portable Charger för Apple Watch, från Amazon.

Priset på drygt 300 kr och det faktum att den utlovade 9000 mAh gjorde att jag tog chansen. Men om man betalar dom pengarna så får man en förvarning om vad som kommer i paketet och det var lite som jag misstänkte.

Det som lockade mest
iWalk är en powerbank som har några väldigt lockande egenskaper, förutom ett lågt pris. Den har en inbyggd laddare för Apple Watch, men även en inbyggd kabel för Lightning (det finns USB-C versioner också). Den stödjer också uppladdning från Lightning eller USB-C och kan ladda USB-C enheter via någon av kontakterna.

Detta gör att du bara behöver antingen en USB-C eller Lightning laddare för att ladda batteripacket, vilket är riktigt smidigt. Genom att den har inbyggd kabel för att ladda Lightning prylar så har man ju alltid med sig det man behöver, utan att behöva externa sladdar och liknande.

Inte direkt 9000 mAh
Det som först slog mig var första gången som jag var tvungen att använda denna powerbank. Att ladda en standard iPhone 12 från 4% till 70% tog ungefär 50% av batteriet från powerbanken, vilket inte kändes riktigt ok. Men även att ladda en Apple Watch från 10% till 100% tar ungefär 40% av powerbanken. Jag är alltså rätt så övertygad att det inte rör sig om 9000 mAh i denna powerbank, kanske 5000 mAh.

Min 6000 mAh no-name-powerbank kan ladda klockan flera gånger med en original Apple Watch laddare ansluten utan att den går på knä. Den är dessutom tunnare och lättare än iWalk.

Den gör vad den ska
Det som gör att jag för närvarande accepterar att ha denna powerbank i min EDC utrustning beror på att den gör det den ska, om än sämre än jag trodde. Men att ha möjligheten att ladda telefon, klocka och headset, helt utan att ha några extra sladdar med mig, det är väldigt trevligt. Det är ju förstås även utrymmesbesparande.

Enligt uppgift och något jag inte testat ännu är att om iWalk laddaren är kopplad till ett vägguttag så ska den leverera betydligt högre laddningskapacitet än när den används fristående, så det är ju också en fördel om man bara vill ha den som reseladdare med batteripack-funktion ”i nödfall”.

Designmässigt så har den faktiskt en trevlig funktion som säkert underskattas av många. Man kan nämligen spänna fast klockan över den trådlösa laddaren, vilket i sin tur gör att man kan kasta in den i en väska eller ryggsäck, utan att behöva vara orolig att klockan ska sluta ladda för att den hamnar fel på laddaren.

Slutligen
Som sagt är det trevligt att ha en laddare för allt med sig. Det finns även några alternativ på marknaden för den som är intresserad av andra designlösningar. Belkin har några som faktiskt verkar intressantra, dock fick jag aldrig tag på dessa och priserna var betydligt högre. Troligen för att dom även håller betydligt högre kvalité.

Jag har aldrig haft iWalk prylar tidigare och givetvis gick jag på recensionerna på nätet som jag lyckades hitta. Det är nu tydligt att dom flesta bara var lögner och skitsnack, men samtidigt fungerar laddaren ”rätt så bra” och ger mig den funktionalitet jag behöver, trots allt.

Skulle jag rekommendera denna laddare till andra? Nä, troligen inte. Det finns säkert betydligt bättre att få tag på. Att ha en laddare med äkta 4000 mAh är troligen betydligt bättre än denna med 9000 mAh. Jag, precis som många andra gick dock på skitsnack och positiva recensioner från personer som troligen aldrig provat en av dessa. Alternativt så är det fel på mitt batteripack, vilket också är ett trovärdigt scenario. Jag har dock inte tänkt köpa ett till batteripack för att utröna om det är fallet.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

Ett svar till ”iWalk – Powerbank för Apple Watch”