close up photo of iphone tempered glass

iPhone dilemmat, del 2

För några dagar sedan så presenterade jag ett dilemma där jag inte riktigt kunde bestämma mig för om jag ska renovera eller återvinna en iPhone 8 – 256 GB som jag räddade från att bli återvunnen till att börja med.

Batteriet är dåligt och skärmen är sprucken, men är det verkligen värt det? Jag gjorde en omröstning på hemsidan, för att alla läsare skulle få en chans att vara med och rösta vad jag skulle göra.

Responsen på detta var varit minst sagt undermålig, då det bara är runt 20 personer som röstat, av flera hundra som besökt inlägget. Lite trist tycker jag och som det ser ut nu så är det inte många som är intresserad av att jag ska fixa telefonen överhuvudtaget, vilket får mig att tro att vi hamnat lite för mycket i ”slit-och-släng” svängen när det gäller mobiltelefoner.

Om det hade varit en trött gammal Android telefon så hade jag inte sagt så mycket. Vi pratar dock om en väldigt kompetent telefon, med det senaste operativsystemet och som ännu får uppdateringar, trots sin höga ålder. iPhone 8 fungerar till exakt samma saker som en nyare iPhone, trots allt.

Jag har nu bestämt mig att sätta denna telefon i ”malpåse” ett tag. Trots att det går att laga den för en billig peng med pirat-delar, så är det inte riktigt det som jag tänker att jag vill göra. Om den ska renoveras så ska det vara med originaldelar och slutresultatet ska vara som en ny iPhone 8. Men vad ska jag göra med en iPhone 8? Jag har ju en iPhone 14 Pro till vardags…

Kanske renoverar jag upp den och använder den som firmatelefon? Eller som reservtelefon för familjen?

Om jag hade haft användning för telefonen så skulle jag inte tveka att fixa till den, men som det ser ut nu så känns det som pengar i sjön. Vem vet, läget kanske förändras inom kort, eller så kanske jag får tag på en annan iPhone 8 som har hel skärm men något annat är trasigt. Så att jag kan använda den som reservdelar.

Hur som helst. Ha en bra dag så hörs vi snart igen.