Nya Apple produkter…

Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg om vilka produkter som Apple släppt dom senaste dagarna, för er som missat.

MacBook
Nya MacBook Pro med M2 Pro och M2 Max processorer, i 14 och 16 tums storlekar. Väldigt kraftfulla datorer, men samtidigt en prislapp som kanske inte passar alla. Billigaste modellen kostar nästan 30.000 kr, medan den dyraste kostar nästan 87.000 kr.

Mac mini
Det kommer även två nya Mac mini modeller, även dessa med M2 processorer, men även en med M2 Pro processor, som enligt utsago är rent fantastisk prestandamässigt. Jag har nog aldrig varit mer intresserad av att köpa en stationär Mac någonsin. Vi får se vad som händer när dom når marknaden. Till skillnad från MacBook Pro versionerna så är Mac mini faktiskt dom billigaste Mac datorerna på marknaden. 8.500 kr för den billigaste modellen och 58.500 kr den dyraste.

Apple HomePod
Apple passade även på att släppa en ny version av Apple HomePod. Denna gång en större modell som påminner om den tidigare, nu nedlagda, modellen. För oss i Sverige så är HomePod väldigt ny, eftersom den aldrig såldes på denna marknad när första modellen var tillgänglig. Nu stödjer dom Svenska Siri och mycket annat som tidigare saknats. Även här ser man en prislapp på nära 4000 kr per högtalare. Jag är lite sugen på en sådan, eftersom jag aldrig haft en stor HomePod tidigare.

Mer kommer
Apple har ständigt nya idéer och produkter att visa. Jag misstänker att vi strax får se lite fler saker komma ut. Det är dock lite tråkigt att dom nya produkterna dyker upp utan större förvarning. Var är all flärd och marknadsföring som tidigare var runt alla produkter.

Man får hoppas att det dom sparar på marknadsföring går oavkortat till att göra produkterna billigare i slutänden, men vi vet ju alla hur det är med den saken. =)

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.