iPhone 7 Plus – Läsarfrågor

Låt frågorna regna in. Jag ska försöka svara på dom så fort som möjligt. Sedan min unboxing igår har jag fått in 6 st frågor som jag tänkte ta upp här. 

Vad tycker du om ljudkvalitén på den nya 3.5mm (Lightning) utgången?

Vad många missuppfattat rörande Apples val att gå från 3.5 mm analog kontakt till digital Lightning är fördelarna med en ”extern DAC”. 

Adaptern som medföljer är inte en analog till analog adapter, som många tror. I adaptern sitter nämligen en DAC som förstärker ljudet. 

Enkelt förklarat kan iPhone 7 rent teoretiskt ha precis hur bra ljud som helst. Det är i princip bara den externa DACen som bestämmer hur bra ljudet blir. 

Om vi pratar om DACen som är i adapterkabeln så är den helt ok, men knappast bästa tillgängliga. Jag anser att ljudet är lite bättre och fylligare än i 6S Plus, men inte med stora marginaler.

Är det värt att köpa en Plus istället för en vanlig 7:a om man fotograferar mycket?

Jag ska sträcka mig till ett svagt ”ja”. Men samtidigt ska man tänka på att om man inte trivs med den stora Plus varianten så bör man kanske undvika detta köp. För mig är Plus perfekt, då jag konsumerar mängder av media och dessutom gillar att fotografera. Men det är inte för alla och i slutänden måste man nog ta det i åtanke. Trivs man inte med telefonen så är det nog svårt att se fördelarna med en ”jätte-telefon”. 

Hur är batteritiden på 7 Plus?

Rent spontant är den bättre än på 6S Plus. Men bägge telefonerna hade fantastisk batteritid till att börja med. Visst är det skönt att kunna använda telefonen en hel dag utan att behöva vara orolig, att 7 Plus har bättre batteritid är en bonus utöver detta.

Hur är ljudet på dom inbyggda högtalarna?

Låt oss säga så här, om du gillade ljudet på 6 eller 6S så kommer du troligen att tycka om ljudet i 7:an. Stereo-känslan från högtalarna är bra och media känns mer ”levande”. Faktiskt föredrar jag ljudet från 7:an istället för HTC 10:an.

Hur gör du för att lyssna på musik och ladda samtidigt?

Antingen kan jag använda mina bluetooth hörlurar, eller en vanlig skrivbordsdocka. Den har både 3.5 mm utgång och laddning på en gång. Faktumet är dock att jag alltid verkar klara mig, trots att jag lyssnar på musik och ser film hela dagen, utan att ladda under tiden. Man får anpassa sig, helt enkelt. 

Vad ska du med 256 GB utrymme till?

Då mina låtar och ljudböcker tar upp runt 28 GB så har jag lite i reserv för bilder. Skämt åsido var det mest en prestige-grej. Jag har ingen nytta av mer än 64 GB för det mesta, oavsett plattform. På iOS kör jag väldigt mycket mot moln och strömmar runt 80% av all media, vilket gör att jag får ännu mer ledigt utrymme. Men gör Apple en 256 GB telefon så ska jag ta mig tusan ha en också. 😉
Fler frågor/svar kommer inom kort. 

Ha en trevlig kväll.