black android smartphone on table

iPhone 14 Pro / iOS 16 Batteriproblem

Det har inte gått länge sedan Apple lanserade iOS 16 till majoriteten av deras iPhones, men det har redan kommit in mängder med rapporter om att man upplever batteriproblem. Eftersom jag själv inte tillhör någon grupp av människor som sitter och plöjer video på min telefon om dagarna, utan använder den för arbete och stundvis underhållning, så kan jag inte säga att jag märkt av något större problem.

På min iPhone 13 Pro så upplevde jag en liten försämring av batteritiden, men det är att förvänta. Jag slutade också mina arbetsdagar med runt 20% ström kvar, jämfört med runt 30-35% på iOS 15. Visst har batteritiden blivit kortare, men mycket beror nog på optimeringsbekymmer och nya funktioner. På min iPhone 14 Pro så tog låsskärmen 22% ström igår, vilket känns överdrivet. Troligen rör det sig nog om att jag satt och modifierade den i drygt 2 timmar och ska kolla om den fortsätter i samma stil även om jag inte rör den.

På många äldre iPhones (-12) så har man upplevt enorma skillnader i batteritid och prestanda, vilket jag inte annat kan nicka instämmande till. Jag äger ingen äldre iPhone, förutom min iPhone 5C, som mer är en raritet än en brukstelefon vid det här laget. Den fick tyvärr ingen uppgradering till iOS 16, så jag vet inte hur den skulle ha hanterat operativsystemet. =)

Om du har en iPhone, har uppgraderat till iOS 16 och upplever att batteritiden försämrats avsevärt, kommentera gärna här nedan så att vi får igång en diskussion.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.