iPhone 12 Pro Max – Batteritid

Det har ramlat in många frågor rörande batteritiden på iPhone 12 Pro Max, vilket jag förstår fullt ut. Det var min primära anledning till oro tidigare, eftersom alla 12-serie telefoner fått mindre batteri än tidigare. En till synes vansinnig åtgärd från Apple, eftersom dom dessutom har 5G modem och större skärmar.

Jag kan rapportera, efter många dagars testning, att batteritiden är riktigt bra på iPhone 12 Pro Max. Faktiskt i linje med 11 Pro Max, om inte lite bättre vissa dagar.

Som ett exempel så tog jag min telefon från laddaren klockan 06:28 i tisdags morgon. Därefter har jag använt den till normala sysslor som att strömma YouTube filmer, lite Disney+, lyssnat på ljudböcker, sociala medier och musik samt bloggat och fotat ungefär som jag normalt gör med mina telefoner under arbetsveckorna.

Skillnaden just nu och orsaken till att jag inte använder min telefon till 100%, som jag normalt gör, beror på att jag arbetat hemifrån hela veckan. Detta gör att jag kan använda min iPad och dator till mycket saker som jag normalt använder min telefon till när jag är borta på jobb.

Idag är det Torsdag den 19 november och klockan är 09.05. Jag har fortfarande 15% batteri kvar i telefonen… Vilket är rätt så imponerande, eller hur?

Som sagt motsvarar inte direkt min användning här hur jag normalt använder mina telefoner. Dock reflekterar det min nuvarande användning, vilket borde vara applicerbart för många i dagens problematiska situation.

Under en normal arbetsvecka så uppskattar jag att behovet att ladda batteriet uppkommer varannan dag, med möjlighet att pressa ut en halv dag extra om det behövs, precis som med iPhone 11 Pro Max. Detta medför att man inte behöver känna ”batteri-ångest” eller ladda telefonen på natten, vilket jag slutat med sedan jag gick över till Apple. Det finns helt enkelt ingen anledning.

Det här med batteri-ångest är inte ovanligt hos många människor, mig inkluderad. Känslan att man måste vara beredd på att ladda sin telefon mitt på dagen, precis som att man ägde en Samsung telefon, är inte trevligt.

Orsaken till att jag säger just Samsung telefon beror på att det var Samsungs flaggskepp som orsakade att jag fick batteri-ångest till att börja med. Innan dom telefonerna, när jag bland annat hade Huawei telefoner, så fanns det ingen tanke på batteriförbrukning eller behovet att ladda telefonerna. Men Samsung lyckades skapa tvivel och misstro på telefoner och batteritid.

En typisk dag med Samsung Galaxy S20 Ultra såg ut så här. Man drar ut telefonen ur laddaren på morgonen, går på toaletten, borstar tänderna, tar en dusch och inser att man har 92% ström kvar i telefonen. Redan här så börjar man oroa sig. Vid 9 fikat på morgonen så har man 75% kvar och man har knappt rört telefonen ännu. Strax innan lunch så har telefonen 52% kvar och man inser att man inte ens hinner hem på kvällen innan strömmen är slut, det är då man börjar känna batteri-ångest.

Med en iPhone 12 Pro Max så kan man vara i princip 100% säker på att klara dagen utan några problem. Oftast har man 60% eller mer ström kvar när man kommer hem efter en lång och intensiv dag. Dom drar nästan ingen ström alls under nätterna, eftersom telefonen passar på att vila själv då. Om man somnar och har 25% ström kvar i telefonen så har man ungefär 23% ström när man vaknar på morgonen, vilket är otroligt.

Hur konstigt det än kan låta så har min batteriångest nästan flippat över åt andra hållet. Jag orkar helt enkelt inte ladda telefonen om jag har mer än 30% kvar, det räcker ju nästan en hel dag till ändå… Den känslan vill jag helt enkelt inte tappa, vilket var den största anledningen till att jag oroade mig över iPhone 12 Pro Max.

Så. Till alla som funderar över batteritiden så kan jag meddela att ingen behöver oroa sig. Den är riktigt, riktigt bra.

Ha en bra dag.